Dragnea, întrebat dacă susţine modificarea OUG 114: Aşa, o modificare pur şi simplu, nu/ Despre discuţii cu Toader pe ordonanţe: Eu pe acest subiect nu mai discut niciodată

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu susţine aşa „pur şi simplu” o modificare a OUG 114/2018 fiscală, precizând că nu a discutat, luni la întâlnire cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, despre acest subiect.

785 afișări
Imaginea articolului Dragnea, întrebat dacă susţine modificarea OUG 114: Aşa, o modificare pur şi simplu, nu/ Despre discuţii cu Toader pe ordonanţe: Eu pe acest subiect nu mai discut niciodată

Dragnea, întrebat dacă susţine modificarea OUG 114: Aşa o modificare, pur şi simplu, nu

„Nu, nu am discutat. Pur şi simplu nu. Aşa o modificare, pur şi simplu, nu (nu susţine - n.r) Nu mai discut pe acest subiect”, a afirmat Liviu Dragnea, luni la Parlament.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre modificarea OUG 114 pentru eliminarea taxei de 2% pentru companiile din energie, iar aceasta i-a transmis că într-adevăr prevederea ar putea avea „efecte defavorabile pentru că riscă să îndepărteze sau să amâne foarte multe investiţii”.

În schimb, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern.

În replică, Tăriceanu l-a sfătuit pe ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaşte cum funcţionează ministerul care este condus de un liberal.

Săptămâna aceasta, ministrul Energiei, Anton Anton, a susţinut că această ordonanţă trebuie modificată, deoarece altfel firmele din energie nu vor mai avea bani de investiţii.

Dragnea, despre discuţii cu Toader pe ordonanţe: Eu pe acest subiect nu mai discut niciodată

Preşedintele PSD a declarat că nu a mai discutat cu Tudorel Toader, despre eventuale Ordonanţe în Justiţie. Reacţie vine în contextul în care ministrul Justiţiei a anunţat OUG pentru modificarea Codurilor penale şi o ordonanţă pe completurile nelegal constituite.

„Eu pe acest subiect nu mai discut cu domnul Toader niciodată”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă a mai discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre Ordonanţe de Urgenţă în Justiţie.

Dragnea a adăugat că Tudorel Toader nu va fi invitat la şedinţa CEx a PSD, în contextul în care, în ultimul timp, ministrul Justiţiei a mai fost prezent la aceste reuniuni ale social-democraţilor.

Preşedintele PSD a spus, în legătură cu sesizarea CCR în privinţa revocării lui Augustin Lazăr că „nu vreau să construim nişte scenarii pe nişte ipoteze”.

„Nu am avut această discuţie în coaliţie. Nu vreau să construim nişte scenarii pe nişte ipoteze”, a explicat Dragnea.

Social-democraţii se vor reuni, marţi, la Parlament, de la ora 17.00, în şedinţa Comitetului Executiv al partidului. Principalul subiect de discuţie anunţat de liderul PSD este cel legat de noile propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici şi-a retras candidaturile, în urma multiplelor refuzuri de numire ale preşedintelui Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici