Dragnea: N-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere a guvernului / Liderul PSD anunţă creşterea punctului de pensie: Românii vor fi mai fericiţi şi mai greu de manipulat / Viorica Dăncilă ar fi fost chemată la Cotroceni la solicitarea Bruxelles-ului

Liviu Dragnea a anunţat, duminică, că nu a fost stabilită în coaliţie o discuţie despre o posibilă remaniere guvernamentală în această vară, precizând însă că o discuţie despre o evaluare a actului de guvernare în sine va exista. Liderul PSD s-a arătat mâhnit de maniera cum comunică unii miniştri. Referitor la alegerile prezidenţiale, Dragnea a spus că este deschisă posibilitatea unui candidat unic, care poate să fie de la PSD sau de la ALDE. Mai mult, social-democratul a anunţat că în 2019 punctul de pensie va ajunge la 1.265 lei. Dragnea crede că după creşterile de pensii şi salarii care vor avea loc după modificările aduse de PSD, românii vor fi mai fericiţi şi „mai greu de manipulat”. Găsiţi, mai jos, şi celelalte declaraţii importante făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor.

4313 afișări
Imaginea articolului Dragnea: N-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere a guvernului / Liderul PSD anunţă creşterea punctului de pensie: Românii vor fi mai fericiţi şi mai greu de manipulat / Viorica Dăncilă ar fi fost chemată la Cotroceni la solicitarea Bruxelles-ului

Dragnea: N-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere a guvernului / Liderul PSD anunţă creşterea punctului de pensie: Românii vor fi mai fericiţi şi mai greu de manipulat / Despre alegerile prezidenţiale: Este deschisă posibilitatea unui candidat unic al coaliţiei

Liderul PSD a vorbit despre controversa dintre ministrul de Finanţe şi şeful ANAF

Liviu Dragnea a intervenit în controversa dintre ministrul de Finanţe şi şeful ANAF pe imobilul din Sibiu pierdut în instanţă de familia lui Klaus Iohannis. Liviu Dragnea a spus un membru al Guvernului trebuie să vină cu proceduri clare. „Asta se aşteaptă, nu glumiţe”,a conchis Dragnea.

Liderul PSD a spus că aşteaptă în continuare un răspuns foarte clar privind subiectul imobilului pierdut în instanţă de familia lui Klaus Iohannis.

„Eu am cerut public, dacă mai ţineţi minte, că de aici a început. Am cerut public şi cer în continuare să nu stea inactivi în a recupera la bugetul statului această sumă, care normal că a fost stabilită printr-o hotărâre de instanţă că a fost încasată necuvenit. Adică un folos necuvenit pentru familia respectivă, Iohannis. Nu asta aşteaptă românii, ca ministrul de Finanţe să îl certe pe şeful ANAF. Noi o să avem o discuţie săptămâna aceasta. Eu nu ştiu cine trebuie să ceară înscrierea în Cartea Funciară, dar nu cred că poate fi ANAF. Adică reprezentantul statului nu poate să fie ANAF. Poate este Ministerul de Finanţe. Dar, repet, nu asta aşteaptă oamenii. Oamenii aşteaptă să vadă care este soluţia sau să se spună domnule, uite domnul Iohannis se ascunde în spatele unor găselniţe avocăţeşti, în spatele unor chichiţe juridice, în spatele nu ştiu cui, şi se foloseşte de asta ca să nu dea banii statului român. Astea trebuie spuse foarte clar, în cleştar. Trebuie explicate. Nici eu nu mă aşteptam la asta şi nu sunt foarte bucuros că a apărut această dispută. Eu aştept, ca preşedinte al partidului, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca cetăţean român, un răspuns foarte clar. Acolo discutăm de câteva sute de mii de euro care trebuiau să ajungă la statul român de câţiva ani de zile şi nu ajung”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Liderul PSD a precizat, cu referire la ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care i-a transmis şefului statului să meargă la ANAF să ceară un cont în care să vireze banii din chirii, că un moderator de emisiune poate face orice glumă, însă un membru al Guvernului trebuie să vină cu măsuri clare.

„Sunt 100 de variante (unde ar putea fi folosiţi banii -n.r.), dar trebuiau să ajungă la statul român. De la cine? De la cineva care dă lecţii de morală? Şi care sigur mai are şi o plângere penală despre care nu se vorbeşte nimic. Pe această speţă. Unde este? La DNA. Eu mă abţin. Nu vreau să dau replici sau răspunsuri domnului ministru de Finanţe, dar nu este comentator de televiziune. Este liber să facă orice glumă sau să dea orice sugestie. Un membru al Guvernului trebuie să vină cu proceduri foarte clare care sunt initiate sau trebuie să fie initiate sau să spună care este situaţia şi care sunt aşteptările. Asta se aşteaptă. Nu glumiţe”, a conchis Liviu Dragnea.

Vineri, Eugen Teodorovici a anunţat că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa, pentru a pune capăt controversei pe tema imobilului din Sibiu pierdut în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF s-au contrat în ultimele zile referitor la casa din Sibiu pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Eugen Teodorovici a anunţat iniţial că aşteaptă, în scris, de la Ionuţ Mişa motivul legal pentru care Fiscul nu a cerut la Cartea Funciară ca locuinţa să treacă în administrarea statului. Ionuţ Mişa a precizat că ANAF nu poate executa o creanţă dacă nu primeşte un titlu de la ministerul Finanţelor. Ulterior, Teodorovici anunţa că Fiscul nu are nevoie de emiterea unui astfel de titlu de la minister pentru că nu este vorba de o creanţă. Anterior, ministrul anunţa că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

Preşedintele PSD: Incitările lui Iohannis la proteste sunt dincolo de Constituţie şi sunt ilegale

Dragnea a declarat că şeful statului Klaus Iohannis încalcă Constituţia şi comite fapte ilegale, atunci când incită societatea civilă să protesteze din cauză că Guvernul ar putea pregăti o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

„Despre ordonanţa de amnistie şi graţiere, adică despre acele informaţii care au ieşit de la securiştii din presă, eu nu vreau să comentez.Incitările lui Klaus Iohannis la proteste oricum sunt dincolo de Constituţie, sunt şi ilegale. Ca să vorbim foarte cinstit. Nu mă mai interesează incitările lui şi nici ce spun unii sau alţii prin presă. Deci nu am de ce să comentez nişte informaţii fabricate, doar, doar mai incită pe cineva să iasă în stradă. Deci fiind non-subiect nu avem ce să discutăm", a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni difuzate, duminică seară, de România Tv.

În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Guvernul ar intenţiona, într-un dintre cele două şedinţe ale Executivului din această săptămână, să emită o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri dimineaţă, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni. Potrivit unui comunicat de presă remis ulterior de Guvern cei doi au discutat despre colaborarea instituţională în contextul pregătirii preluării de către România a preşedinţiei Consililui UE. Administraţia Prezidenţială nu a emis niciun comunicat referitor la întrevederea de la Cotroceni.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au negat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat, luni, că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, el afirmând că, într-o discuţie, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au infirmat zvonurile în acest sens.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că nu a discutat cu Liviu Dragnea, în cadrul întâlnirii de la Parlament, despre ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care unii spun că ar urma să fie dată pentru liderul PSD, dar că ”din cauza lui Dragnea” nu trebuie lăsaţi să sufere oameni nevinovaţi. Preşedintele Senatului a adăugat că o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

Dragnea, despre mitingul Diasporei: Nu m-aţi auzit pe mine să opresc pe cineva să protesteze

Liderul social-democrat a afirmat, referitor la mitingul românilor din Diaspora din 10 august în Piaţa Victoriei, că nu crede că vor fi un milion de participanţi, aşa cum au anunţat organizatorii, şi că nu va împiedica niciodată pe nimeni să protesteze.

„Nu va fi un miting de un milion de oameni, să fim serioşi. Nu cred că m-aţi auzit pe mine vreodată, să încerc să opresc pe cineva să facă miting sau să protesteze. (...) Dar au anunţat miting, eu nu îl opresc, PSD nu îl opreşte. Nu am ce comenta. Dacă va mai face PSD un miting? Dacă vom considera că e necesar, am spus la mititng (organizat de PSD în luna iunie, în Capitală - n.r.), vom face mitinguri mari, serioase”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seara, la România Tv.

Acesta a adăugat că organizatorul mitingului este un fost vicepreşedinte PSD Diaspora.

„Din ce am citit, am înţeles că cel care organizează mitingul, vrea să îl facă pentru a-şi face cunoscută o federaţie pe care a făcut-o. E un fost vicepreşedinte PSD diaspora şi care atunci când a fost ales vicepreşedinte spunea că va candida ca să prezinte românilor din Diaspora cât de bun e PSD”, a precizat Dragnea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea nu a autorizat mitingul de joi al românilor din Diaspora. Ea a cerut Federaţiei Românilor de Pretutindeni, care vrut autorizarea unui protest pe 10 august anunţând un milion de participanţi, să-şi reconsidere cererea din punct de vedere al numărului, precizând că la mitingul PSD au fost declaraţi 250.000 de participanţi.

„Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă, şi ar pune forţele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranţa atât a manifestanţilor cât şi a celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona fără a participa la miting”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă remis joi seară MEDIAFAX.

Edilul a precizat că, în situaţia în care organizatorul îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, Comisia îşi va reevalua punctul de vedere şi nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia.

În prelabil, Gabriela Firea i-a chemat, luni, la o şedinţă pe reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei şi ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta despre aspecte privind accesul la spitalele din zonă, afluirea şi defluirea participanţilor, circulaţia autospecialelor de intervenţie medicală, pompieri, ISU, etc.

Despre plângerea lui Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă: Mi-e greu să cred că un procuror poate da curs acelei enormităţi

Liderul PSD a declarat că îi vine foarte greu să creadă că vreun procuror va da curs plângerii penale depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, precizând că i se pare „o enormitate” demersul liderului PNL.

„Îmi vine foarte greu să cred că un procuror poate da curs acelei enormităţi, sincer. Adică să fie acuzat de înaltă trădare un prim-ministru care se întâlneşte cu un alt prim-ministru dintr-o ţară cu care avem parteneriat. Adică, mie mi se pare o enormitate şi de aia spun, îmi vine greu să cred că se va întâmpla aşa ceva. Nu pot să spun: sigur nu se va întâmpla, Dumnezeu e mare şi în România s-au întâmplat foarte multe lucruri, dar îmi este foarte greu să cred”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, duminică seară la România Tv.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracţiuni de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie.

Pe 3 iulie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat vreme de mai bine de o oră. Acesta a spus la ieşirea din sediul DIICOT că nu poate da detalii, însă a precizat că plângerea depusă de el împotriva premierului Dăncilă arată că nu poate sta cu mâinile în sân când un „clan toxic” îşi bate joc de ţară.

În urmă cu câteva luni Executivul a anunţat intenţia de a muta ambasada României din Israel. Ulterior, liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut o plângere penală, în care i-a acuzat pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României" în cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici