Drulă: Execuţia bugetară la patru luni, dezastruoasă. Gaura din buget va ajunge la 30 de miliarde

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, afirmă că, după patru luni, deficitul bugetar este mai mare cu 15 miliarde de lei faţă de prognoză, „ceea ce înseamnă că gaura din buget va depăşi 30 de miliarde de lei”.

429 afișări
Imaginea articolului Drulă: Execuţia bugetară la patru luni, dezastruoasă. Gaura din buget va ajunge la 30 de miliarde

Drulă: Execuţia bugetară la patru luni, dezastruoasă. Gaura din buget va ajunge la 30 de miliarde

„Execuţia bugetară la patru luni, adică ianuarie-aprilie, este dezastruoasă. Deficitul bugetar este mai mare cu 15 miliarde de lei faţă de prognoză. Atenţie! Cu 15 miliarde de lei faţă de cât trebuia să fie conform construcţiei bugetului de stat. Când s-a vorbit de acea cifră de 20 de miliarde de lei, era la nivelul întregului an 2023. Pe traiectoria actuală a cheltuielilor şi a veniturilor, ne îndreptăm către 30 de miliarde de lei, deficit mai mare decât cel prognozat”, spune Cătălin Drulă.

Liderul opoziţiei critică PSD şi PNL că au propus o ordonanţă prin care economisesc doar 5 miliarde de lei, în condiţiile în care gaura din buget va ajunge la 30 de miliarde de lei anul acesta.

„Cum acoperă o gaură de 30 de miliarde de lei cu 5 miliarde? Răspunsul probabil că îl are în tolba de magician domnul Ciolacu. Nu o acoperă. Nu s-au atins de cumulul pensie specială - salariu la stat, nu s-au atins de pensiile speciale. Încă nu a trecut proiectul de Parlament şi oricum varianta de la Senat abia ciunteşte din pensia specială a domnului Ciucă de 18.000 de lei - ia 1.000 de lei când, de fapt, pensia normală după contribuţie ar trebui să fie la jumătate faţă de aceşti 18.000 de lei. Nu s-au atins de secretarii de stat. Înţeleg că au ajuns la unele ministere să fie şapte, chiar opt secretari de stat. La ce e nevoie de atâta clientelă de partid care să fie hrănită de la stat? Consilieri, cabinete, maşini, protocol, deplasări. Toate astea sunt pe taxele românilor care suferă din cauza acestor taxe mai mari, fie că sunt liber profesionişti, microîntreprinderi, PFA-uri, cei care au un apartament în chirie. Vin taxele mai mari şi se vorbeşte despre tot felul de supraimpozitări, de suprataxări. Mâna adânc în buzunarul oamenilor pentru a hrăni clientela de partid. Este o traiectorie care ne duce către dezastru economic”, adaugă preşedintele USR.

Cătălin Drulă a anunţat că USR va depune amendamente în Parlament la această ordonanţă care să aducă tăierile de care este cu adevărat nevoie pentru a opri jaful de la stat.

„Ne vom opune cu toate forţele, dacă trec această ordonanţă în această formă insuficientă, vom depune amendamente în Parlament cu tăierile de care este cu adevărat nevoie pentru a opri jaful de la stat, jaful din instituţii publice. Şi în încheiere, vreau să spun că victime nu sunt doar cei care plătesc aceste taxe, adică mediul privat, ci şi angajaţii oneşti şi muncitori de la stat. Sunt mulţi care au venituri mai mici decât ar trebui şi muncesc mai mult decât ar trebui, pentru că trebuie să-i ţină în spate şi pe cei care sunt clientela partidelor”, a conchis Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici