Editorial Cristian Tudor Popescu: Vaccinul Năstase

„Prima dată după 1989, Sistemul RoşAlbastru a fost zgâriat rău” ,scriam când Adrian Năstase a intrat la mititica. Credeam, speram că politicienii români, indiferent de partid, indiferent de faptul că sunt sau or să fie la putere, se vor gândi de două ori înainte de a-şi înfige trompa în banul public.

2352 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Vaccinul Năstase

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Că imaginea de castă intangibilă pe care au impus-o prostimii, ideea că ei pur şi simplu „nu se face” să fie băgaţi la zdup ca oricare simplu cetăţean infractor, s-a spart iremediabil. 

Astăzi, se dovedeşte că nu era decât o dorinţă luată drept raţiune din pricina exasperării de a fi nevoit să scriu într-una despre rău, despre rău şi urât şi iar rău şi urât. Uneori mi se apleacă. 

E un simptom care apare cam o dată la trei ani –  atât s-a scurs între 2009,  când îl consideram pe Crin Antonescu un posibil altfel de politician, şi glorioasa eliberare a lui Năstase. 

Ba chiar mai mult.  Părinţii mei purtau pe braţ  o „floare” scrijelită în piele, vaccinul primitiv împotriva vărsatului negru, făcut de un felcer. 

Citeşte editorialul integral semnat de Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici