Editorial Florin Negruţiu: Cazul V. Ponta. Poţi să-ţi plagiezi propria minciună?

Dl. V. Ponta a repetat minciuna cu „înscenarea”, într-un interviu în care camera de la România TV s-a plimbat inofensiv, minute în şir, pe jucăriile de pe biroul d-lui premier. Iată, români, mai poate fi vorba de trafic de influenţă într-o cameră de adolescent?! Mai poate fi bănuit de corupţie un om căruia marii sportivi ai ţării i-au dat cu dedicaţie şi încredere atâtea obiecte de valoare?!

302 afișări
Imaginea articolului Editorial Florin Negruţiu: Cazul V. Ponta. Poţi să-ţi plagiezi propria minciună?

Editorial Florin Negruţiu: Cazul V. Ponta. Poţi să-ţi plagiezi propria minciună?

Interviul pe care senatorii americani John McCain, Chris Murphy şi Ron Johnson l-au acordat în exclusivitate ziarului Gândul i-a picat rău la fiere d-lui premier V. Ponta. Deşi numele domniei sale nu a fost menţionat în niciun moment în timpul interviului, dl. premier a simţit în nări mirosul pericolului.

Probabil că are motive de îngrijorare, într-un moment în care îşi pregăteşte candidatura la prezidenţiale şi în care orice semnal negativ din partea Statelor Unite îi poate strica feng shui-ul. Este cel mai tranşant şi mai dur mesaj pe care America l-a dat până acum faţă de corupţia din România: cei trei senatori au spus direct ceea ce reprezentanţii Executivului american, fie că vorbim de vicepreşedintele Joe Biden, fie că vorbim de emisari ai Departamentului de Stat, i-au transmis până acum d-lui premier prin formule diplomatice. Corupţia este un cancer al societăţii, care atacă în mod direct relaţia dintre Statele Unite şi România, care blochează investiţiile americane şi care pune în pericol securitatea regională într-un moment cheie al conflictului cu Rusia.

Corupţia este la nivelul instituţiilor statului, la nivelul parlamentarilor, la nivel local şi da, la Palatul Victoria, după cum o localizează procurorii DNA.

Întrebat de ziarişti în cursul zilei de ieri „cum comentează” interviul, dl. V. Ponta a scăldat-o: avem o relaţie bună cu America şi instituţii care să se ocupe de corupţie. Îşi pregătea apărarea, pe care a desfăşurat-o propagandistic, printr-o mică diversiune. Pe seară şi-a deschis biroul de la Palatul Victoria oaspeţilor de la postul România TV, patronat de colegul său Sebastian Ghiţă. Şi-a arătat colecţia de maşinuţe şi de suveniruri primite de la sportivi celebri. Şi-a prezentat camera de lucru: iată, acesta e celebrul birou despre care ziarul Gândul a spus că s-a întâmplat „chestia” aia cu Adrian Duicu.

Hodoronc tronc!

Dl. premier nu putea să le răspundă direct americanilor. Ce să le spună?

Că doamna Kovesi pe care senatorul McCain o numise un „adevărat erou” este, în realitate, o „băsistă”?

Că Parlamentul pe care senatorul Murphy îl criticase pentru că face scut în faţa deputaţilor penali este, de fapt, ultimul bastion care-i mai apără pe aleşii poporului de „poliţia politică”?

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici