Eugen Teodorovici anunţă că va discuta cu premierul despre contrele cu Mişa pe banii pe casa din Sibiu şi că va pune sechestru "dacă asta prevede legea"

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri seară, că nu a existat niciun fel de intenţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis de a returna banii datoraţi statului, precizând că, dacă o impune legea, va pune sechestru pe casa din Sibiu.

1195 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici anunţă că va discuta cu premierul despre contrele cu Mişa pe banii pe casa din Sibiu şi că va pune sechestru "dacă asta prevede legea"

Eugen Teodorovici, întrebat dacă va pune sechestru pe casa lui Klaus Iohannis din Sibiu: Dacă asta prevede legea, categoric da

Anterior, Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

Teodorovici anunţă că va discuta cu premierul despre contrele cu Mişa pe banii pe casa din Sibiu

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri seară, că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa, pentru a pune capăt controversei pe tema imobilului din Sibiu pierdut în instanţă de familia preşedintelui 
Ministrul de Finanţe a declarat că ANAF a trimis vineri o solicitare către Oficiul de Cadastru pentru ca imobilul din Sibiu care a aparţinut familiei preşedintelui Klaus Iohannis să fie intabulat.

"Deci astăzi (vineri- n.r.) adresa făcută de ANAF către Cartea Funciară nu a avut la bază un mandat de tipul celui solicitat ieri (joi-n.r.) de conducerea Fiscului. Haideţi să clarificăm. Avem o chestiune foarte clară, un ministru şi un şef de structură subordonat. Nu mai comentăm inutil. Dacă sunt ministru înseamnă că îmi asum un punct de vedere, o decizie. Nu pun preţ pe ce spune direcţia juridică dintr-o instituţie subordonată. Asta este o analiză din acea parte a doua de care am aspus, pentru că trebuie să vedem poziţiile pe care le-au luat pe baza legii, de ce nu a făcut ANAF ce trebuie. Din momentul deciziei definitive a instanţei, trebuie văzut cum au fost luate măsurile de şefii de direcţii din ANAF", a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul a anunţat că va discuta situaţia cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa.

"Situaţia va fi discutată la nivelul prim-ministrului săptămâna viitoare pentru a vedea care sunt paşii de urmat. O să am o discuţie directă, săptămâna viitoare, cu domnul preşedinte al ANAF pentru a vedea ce măsuri vor fi luate. Vreau să discut cu preşedintele ANAF şi premierul situaţia aceasta pentru că nu vreau să las impresia că statul nu-şi face treaba în anumite situaţii. Legea ne obligă să facem acest lucru şi nu avem voie să lăsăm lucrurile aşa, fără a şti care sunt motivele în spatele a ceea ce s-a întâmplat, cu toate etapele şi momentele. Să vedem exact cine ce a scris. Ce părere a avut direcţia juridică de la ANAF, pentru a şti care a fost situaţia. Poate cineva a avut interes de a nu aplica legea într-un anumit caz", a completat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor şi preşedintele ANAF s-au contrat în ultimele zile referitor la casa din Sibiu pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis. Eugen Teodorovici a anunţat iniţial că aşteaptă, în scris, de la Ionuţ Mişa motivul legal pentru care Fiscul nu a cerut la Cartea Funciară ca locuinţa să treacă în administrarea statului. Ionuţ Mişa a precizat că ANAF nu poate executa o creanţă dacă nu primeşte un titlu de la ministerul Finanţelor. Ulterior, Teodorovici anunţa că Fiscul nu are nevoie de emiterea unui astfel de titlu de la minister pentru că nu este vorba de o creanţă.

Anterior, ministrul anunţa că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici