Eugen Teodorovici: Excedentul la nivelul local este de 13 miliarde lei

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a afirmat, vineri seara, că excedetul de la nivelul bugetelor locale este de 13 miliarde de lei, iar primăriile au de unde să facă în acest an investiţii.

336 afișări
Imaginea articolului Eugen Teodorovici: Excedentul la nivelul local este de 13 miliarde lei

Eugen Teodorovici: Excedentul la nivelul local este de 13 miliarde lei

„Ca ministru de Finanţe, nu sunt contabil. Nu mă bucur ca ministru de Finanţe să fac economii. Cum îmi spunea mie doamna primar de la Sibiu: «Domnul ministru, să vă bucuraţi că noi avem excedent». Ştiţi cât de mare este la nivelul local excedentul? 13 miliarde de lei. I-am spus: «Doamna primar, cred că sunteţi departe de ceea ce înseamnă economie. Băgaţi banii în economie, nu faceţi economie, ca ei să aducă un plus la nivel local»”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Astrid Fodor (65 de ani) este primar al Sibiului din decembrie 2014, de când Klaus Iohannis a preluat funcţia de preşedinte. Candidată din partea FDGR, ea a ocupat, anterior, funcţia de viceprimar.

„Anul acesta, bineînţeles”, a răspuns ministrul Finanţelor întrebat dacă primarii mai au bani să facă investiţii, după adoptarea bugetului pentru 2019, pe care Parlamentul l-a adoptat vineri.

„Pe investiţii, când s-a făcut bugetul pe 2018, am plecat pentru partea locală - tot ceea ce înseamnă alimentări cu apă, drumuri, şcoli, grădiniţe, în acel faimos program PNDL (Planul Naţional de Dezvoltare Rurală - n.red.) - de la 2,3 miliarde lei estimate în buget şi s-a ajuns la final de an la 4,5 miliarde de lei. Este o chestiune concretă, sunt facturi plătite, sunt în proiecte acele facturi”, a precizat Teodorovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici