Eurodeputat: Guvernanţii nu sunt capabili să gândească o strategie pentru atragerea avansului din PNRR

Europarlametarul PSD Victor Negrescu spune că, „după ce au eşuat în realizarea PNRR şi au făcut România de râs trimiţând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanţii nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului”.

286 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Guvernanţii nu sunt capabili să gândească o strategie pentru atragerea avansului din PNRR

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Grecia a primit deja un avans de 4 miliarde de euro pentru propriul plan de redresare şi rezilienţă. România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România / 30,5 miliarde pentru Grecia), încă aşteaptă şi solicită un avans de doar 2 miliarde de euro. După ce au eşuat în realizarea planului şi au făcut România de râs trimiţând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanţii nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului şi preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanţă din valoarea totală a PNRR”, scrie pe Facebook Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD afirmă că proiectele prevăzute spre decontare din avans „nu par să existe”.

„Spre exemplu, Imprimeria Naţională a contrazis, recent, guvernanţii şi a transmis clar că noile cărţi de identitate sunt plătite din bugetul propriu, nu din PNRR cum spuneau aceştia. Coaliţia de dreapta trebuie să explice în detaliu românilor ce vor face cu acest avans, de ce au solicitat o sumă mult mai mică decât cea posibilă şi să ofere garanţii privind cheltuirea banilor din PNRR prin modificarea în regim de urgenţă a ordonanţei care reglementează PNRR”, conchide Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici