Preşedintele, acuzat că vrea să deschidă un nou „front” în războiul cu coaliţia. Eurodeputat PSD: Iohannis îşi pregăteşte terenul pentru a bloca şi bugetul pe 2019

Europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel a afirmat că prin critica bugetului, preşedintele Klaus Iohannis a demonstrat că singura sa politică este cea legată de blocaj a tot ceea ce propune coaliţia de guvernare şi fără a veni cu o analiză economică şeful statului a adoptat o politică ieftină.

1910 afișări
Imaginea articolului Preşedintele, acuzat că vrea să deschidă un nou „front” în războiul cu coaliţia. Eurodeputat PSD: Iohannis îşi pregăteşte terenul pentru a bloca şi bugetul pe 2019

Eurodeputat PSD: Iohannis îşi pregăteşte terenul pentru a bloca şi bugetul pe 2019

„Tot ceea ce este prevăzut în Bugetul de stat pe 2019, care tocmai a fost votat cu o majoritate clară în Parlament, are la bază îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor şi dezvoltarea acestei ţări. Nu este un buget bazat pe promisiuni fără acoperire financiară, iar preşedintele Iohannis ştie acest lucru, dar preferă să se opună doar pentru că este o iniţiativă a actualei guvernări. Genul acesta de politică, practicat în ultima vreme de şeful statului, nu ne arată decât amatorism politic şi disperare în perspectiva alegerilor prezidenţiale”, a declarat Claudia Ţapardel, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Aceasta a adăugat că întârziere bugetului despre care a vorbit Iohannis este o temă falsă, iar şeful statului este ultimul om politic din România care poate vorbi despre întârzieri. De mai bine de trei luni, ţara nostră nu are miniştri plini la Dezvoltare şi Transporturi, iar în cazul lui Mircea Drăghici nici până acum nu am aflat care sunt motivele pentru care a fost respins.

„Klaus Iohannis a folosit tot felul de tertipuri pentru a întârzia iniţiativele Guvernului. Nici măcar o decizie defintivă a Curţii Constiţionale, care îl obliga să motiveze <de îndată> refuzurile legate de miniştri, nu l-au făcut pe şeful statului să intre în normalitate. Aşadar, este cel puţin hilar să îl vezi tocmai pe preşedintele Iohannis plângându-se de întârzieri”, a complet Ţapardel.

Ţapardel a mai spus că şeful statului a preluat discursul Opoziţiei, şi a lăudat PNL pentru faptul că datorită acestui partid a fost majorată alocaţia pentru copii, ceea ce este fals. Amendamentul propus de un deputat PNL şi votat în plen nu a avut nicio fundamentare bugetară, dar coaliţia PSD-ALDE a găsit soluţia pentru a pune în aplicare majorarea alocaţiei copiilor, mai precizează europarlamentarul PSD.

„În loc să critice iniţiativele de la buget care nu se bazează pe surse de finanţare, aşa cum spune legea, preşedintele Iohannis legitimează astfel de acţiuni iresponsabile. Oricine poate veni mâine să propună tot fel de majorări ale veniturilor fără să spună şi de unde pot fi luaţi bani. Din păcate, din motive pur electorale şi de oportunism, Klaus Iohannis încurajează astfel de iniţiative. Culmea este că tocmai cei care au susţinut majorarea alocaţiei, în final au dat un vot negativ Legii Bugetului. Sigur că este nevoie de majorarea alocaţiei la copii, care este foarte mică în România, dar nu poţi arunca Bugetul în aer pentru câteva voturi în plus. Coaliţia PSD-ALDE a înţeles acest mecanism şi găsit soluţia financiară corectă prin care au fost majorate alocaţiile”, a explicat Ţapardel.

Bugetul pentru 2019 pune accentul pe investiţii şi nu le „neglijează”, aşa cum în mod eronat se afirmă de către preşedintele României, mai susţine ea.

„Bugetul investiţiilor a fost majorat cu 15,7 miliarde de lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde se adaugă direct la bugetul pentru infrastructura de transport. Bugetul educaţiei creşte cu 47% faţă de 2018, iar Sănătatea primeşte o majorare de 84%. Preşedintele Klaus Iohannis are cu siguranţă aceste cifre pe masă, dar preferă să inventeze o altă realitate şi să pregătească terenul pentru respingerea Bugetului. Românii trebuie să ştie că orice amânare a aplicării Bugetului, din cauza preşedintelui Klaus Iohannis, înseamnă întârzieri şi blocaje în economie, iar consecinţele negative le vor suporta toţi românii”, a conchis Ţapardel.

Reacţie eurodeputatului PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, referitor la bugetul adoptat de Parlament, că proiectul arată dispreţul total al coaliţiei faţă de aşteptările românilor, criticând creşterea excesivă a fondurilor alocare partidelor. Şeful statului a reamintit că PSD-ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent, fiind o întârziere fără precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici