Tomac, liderul PMP: Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina creşte riscul unei crize a foametei. Îşi va valorifica România potenţialul?

  • Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina creşte riscul unei crize a foametei la nivel mondial, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP.
  • El întreabă dacă România îşi va valorifica potenţialul.
170 afișări
Imaginea articolului Tomac, liderul PMP: Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina creşte riscul unei crize a foametei. Îşi va valorifica România potenţialul?

Sursa foto: Facebook Eugen Tomac

„Vin avertismente serioase că războiul din Ucraina creşte riscul unei crize a foametei la nivel mondial! Are România o şansă istorică pentru a-şi valorifica potenţialul?”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Tomac arată că Ucraina nu a putut exporta cereale, îngrăşăminte şi ulei vegetal, iar în timpul conflictului militar câmpurile nu pot fi pregătite pentru lucrări.

„India a interzis exporturile de grâu <pentru a gestiona securitatea alimentară generală a ţării>. Limitele la exporturi ar putea duce la creşterea preţurilor mărfurilor şi, prin urmare, şi a costurilor alimentelor. Statele Unite şi Uniunea Europeană analizează cum să îmbunătăţească lanţurile de aprovizionare cu alimente, restricţiile la export din India şi alte naţiuni, accentuând problemele globale”, conchide liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici