EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources.

29 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

EXCLUSIV:Tăriceanu îl acuză pe Boc de minciună şi de rea-credinţă

În continuare, fostul premier explică faptul că nu a avut nicio legătură cu iniţierea Hotărârii de Guvern 1446/2008, susţinând că a fost iniţiată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale – ANRM, în conformitate cu atribuţiile legale ale acestei autorităţi, fiind adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale de către Guvernul pe care l-a condus, în calitate de Prim-ministru.

"Respectiva HG aprobă un act adiţional, prin care se puneau în acord prevederile unui contract încheiat la începutul anilor '90 (şi aprobat prin HG 570/1992) cu legislaţia românească în vigoare, adoptată ulterior, respectiv Legea petrolului 238/2004 (lege promovată şi adoptată în mandatul Guvernului anterior, condus de Adrian Năstase). Astfel, actul adiţional aprobat prin HG 1446/2008 înlocuia denumirea veche a contractului (potrivit legislaţiei în vigoare la data încheierii acestuia) – «contract de exploatare si împărţire a producţiei», cu noua denumire, potrivit articolului 31 din Legea petrolului 238/2004 – «acord de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră». De asemenea, modifica durata convenţiei, de la 25 la 30 de ani, potrivit negocierii dintre părţi, şi elimina o serie de facilităţi fiscale care nu puteau subzista după aderarea României la UE", se mai arată în documentul citat.

"În acest mod, pârâtul Boc Emil a depăşit în mod deliberat limitele admisibile ale discursului politic într-o societate democratică, cu scopul unic de a-mi prejudicia reputaţia şi imaginea publică, scop ce nu se subscrie în niciun fel interesului public", mai reclamă Tăriceanu.

În final, Tăriceanu arată că "faptele ilicite" ale lui Boc au fost făcute cu vinovăţie, producându-i un prejudiciu moral.

Plângerea este întemeiată pe articolul 998-999 din Codul Civil, referitoare la prejudiciu şi pe articolul 112 şi următoarele din Codul de procedură.

Plângerea a fost depusă la Judecătoria Sectorului 6, primul termen în proces fiind stabilit pentru 12 martie.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că îşi menţine decizia de a se prezenta la procesul deschis de fostul prim-ministru Tăriceanu în cazul Sterling, precizând că, la final, îl va acţiona şi el în judecată pe fostul şef al Guvernului pentru "denunţ calomnios" şi va solicita ca daune o sumă de bani.

"Ştiţi cum este cu datul ăsta în judecată? Hoţul strigă hoţii! De-abia aştept acest proces, vreau să văd cum va justifica Tăriceanu în faţa românilor schimbarea unui contract de explorare şi partajare a producţiei după nişte cote foarte precise într-un raport petrolier şi de concesiune fără licitaţie. Să vină să spună Tăriceanu de ce a făcut acest lucru şi să arate românilor că a făcut un act patriotic şi că românii au câştigat în urma unui acest gest, să spună şi cu cât a adus mai mulţi bani la bugetul de stat schimbând un contract de partajare a producţiei în redevenţă petrolieră în limite între 3 şi 13%. Să vină în faţa românilor să ne spună acest lucru dacă are curaj", a declarat Boc, la Antena 3.

El a precizat că, la finalul preocesului, va formula şi el în instanţă o plângere împotriva lui Tăriceanu.

"După ce se va finaliza procesul, evident că voi face un denunţ calomnios şi îi voi solicita o sumă de bani pe care o voi da unor instituţii de protecţie socială", a spus Boc.

Citeşte şi

Tăriceanu i-a dat în judecată pe Emil Boc şi Iulian Iancu

Boc abia aşteaptă să câştige procesul cu Tăriceanu

Tăriceanu renunţă la acţiunea în instanţă dacă Boc îşi retrage afirmaţiile privind Sterling

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici