Fără mască la orele de sport în aer liber. Ministerul Sănătăţii este de acord cu renunţarea la protecţie

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, că nu este de acord cu renunţarea la masca de protecţie în timpul orelor de Educaţie Fizică din interior, dar activităţile sportive din aer liber se pot desfăşura fără mască, cu respectarea distanţei dintre elevi.

974 afișări
Imaginea articolului Fără mască la orele de sport în aer liber. Ministerul Sănătăţii este de acord cu renunţarea la protecţie

Ministerul Sănătăţii e de acord cu renunţarea la mască în timpul orelor de sport din aer liber

Ministerul Sănătăţii anunţă că susţine în continuare purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Totodată, activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.

Astfel, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce priveşte propunerile de completare a Ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică referitoare la purtarea măştilor de protecţie în timpul activităţilor sportive.

Cei de la MS spun că au ţinut cont, în decizia lor de incidenţa în creştere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic; de creşterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă şi a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale şi de numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere şi contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, reprezentanţii MS subliniază că în timpul efortului fizic creşte mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măştilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susţinut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activităţi şcolare. De asemenea, spun cei de a MS precizează că mai multe ţări au luat decizia sistării complet a activităţilor sportive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mască,
sport,
ministru

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici