Firea: Vâlcov, recomandat pentru funcţia de ministru al Bugetului de CV. Băsescu nu va fi împotrivă

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, că senatorul social-democrat Darius Vâlcov a fost recomandat pentru funcţia de ministru delegat al Bugetului de propriul CV, ea opinând că şeful statului, Traian Băsescu, nu va avea nimic împotriva acestei propuneri.

498 afișări
Imaginea articolului Firea: Vâlcov, recomandat pentru funcţia de ministru al Bugetului de CV. Băsescu nu va fi împotrivă

Darius Vâlcov (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Cred că Darius Vâlcov a fost propus pentru funcţia de ministru al Bugetului prin prisma faptului că este un senator care a propus mai multe proiecte legislative în acest domeniu bugetar-financiar, este preşedinte Comisiei senatoriale de administraţie publică, unde a avut rezultate remarcabile, a fost preşedintele Comisiei speciale Roşia Montană, care s-a încheiat cu un raport negativ la proiectul de lege al Guvernului şi a condus acele audieri destul de dificile cu mult calm, profesionalism şi ceea ce lipseşte multor politicieni - răbdare pentru a asculta toate argumentele. Eu cred că CV-ul domniei sale a fost cel care l-a recomandat", a precizat Firea.

Ea a menţionat că Vâlcov este o persoană potrivită pentru acest minister şi şi-a manifestat convingerea că Traian Băsescu nu va avea nimci împotriva acestei propuneri.

"Sunt convinsă, cred cel puţin, că preşedintele actual, Traian Băsescu, nu va avea nimic împotrivă ca Darius Vâlcov să fie următorul ministru al Bugetului, mai ales că domnia sa a afirmat în repetate rânduri că îi susţine pe politicienii tineri, că doreşte ca întreaga clasă politică să se împrospăteze şi, până la urmă, de ce nu?", a spus Firea.

Referitor la faptul că Vâlcov a venit în PSD de la PDL, Firea a precizat că, în politică, unii oameni îşi mai pot schimba opinia şi că totul este să aibă motive întemeiate. "Nu le cunosc pe acelea care ţin de domnul Vâlcov şi anume că a renunţat la o formaţiune politică şi acum se află în alta", a spus Firea.

Senatorul PSD Darius Vâlcov, propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget, activează doar de doi ani în formaţiunea social-democrată, el fiind, anterior, vreme de 12 ani, membru marcant al PD, primar PD al municipiului Slatina în două mandate şi liderul PDL Olt.

El a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget.

Iniţial, pentru această funcţie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, dar propunerea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a arătat că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici