Florin Cîţu vorbeşte din nou despre criză economică în România

De parcă n-ar fi Guvern PNL la putere, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Cîţu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că îl îngrijorează evoluţia unor indicatori economici, fostul premier adăugând că orice semn dinspre agenţiile de rating care ar arăta că România nu ar merge într-o direcţie bună va însemna costuri şi mai mari de împrumut.

1855 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu vorbeşte din nou despre criză economică în România

Florin Cîţu vorbeşte din nou despre criză economică în România

"Mă îngrijorează evoluţia unor indicatori economici care sunt legaţi, bineînţeles, inflaţie, dobânzi. De obicei, vedem o creştere a inflaţiei şi a dobânzilor înaintea unei crize economice.

Şi depinde doar de măsurile pe care le vom lua la guvernare să nu avem o criză economică. Soluţii vom găsi şi avem, doar trebuie să ne punem la masă şi să le căutăm, pentru că dacă noi am reuşit să găsim soluţii atunci când economia a fost închisă două luni de zile - nu există altă provocare mai mare să poţi să scoţi economia dintr-o astfel de criză - vom găsi şi acum. Doar trebuie să accepţi că există o problemă şi apoi să venim cu o soluţie", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul PNL.

Florin Cîţu a mai spus că îl interesează ce se întâmplă cu sistemul de sănătate, pentru că "la 20.000 de persoane infectate zilnic înseamnă 20.000 de concedii medicale", iar dacă acele persoane au fost contact direct cu cineva "mai înseamnă concedii medicale şi pentru acele persoane", rezultând "costuri suplimentare la buget".

Nu este prima oară când liderul liberal vorbeşte despre o posibilă intrare a României în recesiune, după ce, atunci când conducea el Guvernului, spunea că economia „duduie”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici