Florin Iordache: E posibil ca la finalul lunii august să avem sesiune extraordinară a Parlamentului pentru implementarea directivei UE privind combaterea spălării banilor

Deputatul PSD, Florin Iordache a declarat, pentru MEDIAFAX, că e posibil ca Parlamentul să fie convocat în sesiune extraordinară, la sfârşitul lunii august, ca să adopte proiectul prin care să implementeze directiva UE privind combaterea spălării banilor, pentru a evita sancţiuni din partea CE.

541 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache: E posibil ca la finalul lunii august să avem sesiune extraordinară a Parlamentului pentru implementarea directivei UE privind combaterea spălării banilor

Florin Iordache: E posibil ca la finalul lui august să avem sesiune extraordinară

„Biroul permanent ia act de ele (ordonanţele de urgenţă ale Executivului - n.r.). O să facă un Birou permanent pentru a lua act de ele. Constituţia spune că atunci când eşti în sesiune, cum am fost noi, Guvernul adoptă OUG şi le trimite la Parlament. Camera ia act de ele în cinci zile. Poate să ia act luni sau marţi', a completat Iordache.

Comisia Europeană a anunţat joi că trimite România, Grecia şi Irlanda în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor, se arată într-un comunicat pe site-ul instituţiei.

România şi Grecia sunt trimise în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în legislaţia lor naţională cea de a patra directivă privind combaterea spălării banilor. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor şi, prin urmare, este de asemenea trimisă în faţa Curţii de Justiţie. Comisia a propus impunerea de către Curte a plăţii unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi zilnice până când cele trei ţări vor lua măsurile necesare.

Şedinţa biroului permanent al Senatului nu a avut loc joi seară, deoarece au fost prezenţi doar şase senatori, iar cvorumul necesar este de şapte, având în vedere că numărul total al membrilor biroului permanent este de 13 senatori. Drept urmare, ordonanţele de urgenţă adoptate în ultimele trei şedinţe de Guvern nu au putut fi trimise joi spre comisii, din lipsă de cvorum, deşi Constituţia prevede că Biroul pemanent trebuie să le repartizeze în termen de cinci zile de la depunerea sau trimiterea spre Parlament.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici