Gabriel Oprea: Colaborarea UNPR cu PSD nu depinde de adoptarea legii privind taxarea marilor averi

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, despre colaborarea dintre UNPR şi PSD că aceasta nu depinde de adoptarea proiectului privind taxa marilor averi, el arătând că Victor Ponta încă nu i-a răspuns dacă susţine această iniţiativă.

266 afișări
Imaginea articolului Gabriel Oprea: Colaborarea UNPR cu PSD nu depinde de adoptarea legii privind taxarea marilor averi

Gabriel Oprea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Oprea a făcut aceste precizări înainte de a intra la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, împreună cu premierul Victor Ponta.

"Încă nu ne-a răspuns. Am spus că putem să implementăm o aşa lege, de care România are nevoie. Nu ne-a răspuns, poate îmi spune acum, dar noi ne batem pentru această lege", a afirmat Oprea, întrebat dacă nu e nicio supărare că Victor Ponta i-a răspuns că anul viitor nu va mări taxele.

Întrebat dacă depinde colaborarea dintre UNPR şi PSD de adoptarea acestui proiect Oprea a răspuns: "Nu".

Gabriel Oprea a fost întrebat şi dacă UNPR este mulţumit cu două portofolii guvernamentale, aşa cum a anunţat premierul Victor Ponta. "Suntem nişte oameni normali la cap în ţara asta care are nevoie de stabilitate şi nu-i interesează altceva. Noi ne facem datoria", a precizat Oprea.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îşi propune să reintroducă în dezbaterea parlamentară proiectele legislative privind taxarea marilor averi şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

„Vrem azi să reintroducem în dezbaterea publică două priecte importante pentru UNPR - taxarea marilor averi, şi vă aduceţi aminte că acum 3 ani doar două voturi în Parlament au făcut ca această lege să nu treacă, precum şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus Oprea.

În replică, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă susţine proiectul UNPR privind taxarea marilor averi, el precizând că în 2015 nu se vor mări taxe şi impozite.

”Susţin încă o dată şi de aceea vreau să răspund de fiecare dată foarte clar şi foarte precis: susţin faptul că azi, când vorbim, putem să nu mărim nicio taxă şi nicun impozit pentru 2015 şi să aplicăm tot ceea ce e deja adoptat. Eu pot să vă spun ceea ce este azi şi ceea ce se aplică în 2015: nu se cresc taxe şi impozite şi nu se renunţă la niciuna a din măsurile adoptate şi aici mă refer reducerea CAS, indexarea pensiilor”, a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici