Geoană: Mii de firme şi-au închis porţile pe pieţele din Occident;Băsescu: Care Occident, că e mare?

Candidatul PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi seară, la confruntarea electorală organizată de IPP, că peste 10.000 de firme şi-au închis porţile spre Occident, contracandidatul său, Traian Băsescu, întrebându-l unde în Occident s-au închis aceste pieţe de export, fără a primi răspuns.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Mii de firme şi-au închis porţile pe pieţele din Occident;Băsescu: Care Occident, că e mare?

Geoană: Mii de firme şi-au închis porţile pe pieţele din Occident;Băsescu: Care Occident, că e mare? (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a ţinut să spună că, în urma aplicării impozitului forfetar, peste 10.000 de firme şi-au închis porţile pe piaţa externă.

Traian Băsescu a replicat: "Eu m-am documentat şi aş vrea să ştiu ce pieţe de export au scăzut? Unde?", Mircea Geoană răspunzând: "Pe pieţele occidentale".

"Care, că Occidentul e mare?", a replicat imediat Traian Băsescu.

Prezentând elementele politicii economice, Mircea Geoană a vorbit despre relansarea creditării, despre eliminarea impozitului forfetar, în urma discuţiei cu FMI.

"Avem obligaţia să salvăm sectorul privat, nu să îl îngropăm", a mai spus Geoană, vorbind despre o "luptă energică pentru salvarea locurilor de muncă".

"Preferinţa mea este să reducem contribuţiile de asigurări sociale, care sufocă şi angajatul şi angajatorul, şi să avem investiţii în agricultură", a mai spus Geoană, adăugând că va opţiunea sa este pentru o bugetare multianuală, pe marele axe ale economiei.

"Locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă!", a concluzionat Geoană.

Traian Băsescu a declarat că politica economică trebuie să intre şi mai puternic în mediul rural.

"Avem 8 miliarde de euro la dispoziţie de la UE pentru dezvoltarea rurală, parte din aceşti bani trebuie folosiţi pentru crearea de locuri de muncă prin înfiinţarea de IMM-uri, în care să lucreze tineri şi femei", a spus Băsescu, precizând că un studiu al unei comisii prezidenţiale arată că femeile din mediul rural reprezintă "cea mai oropsită" categorie socială.

Băsescu a mai spus că acordul cu FMI, cu care a fost de acord şi PSD la momentul încheierii acestuia, reprezintă "baza ieşirii din criză".

Mircea Geoană a replicat că nu este de acord cu această idee, acordul cu FMI fiind doar pentru minima finanţare a sistemului bugetar şi arătând că România are cel mai prost program anticriză din Europa, un institut dând cea mai mică notă programului lui Emil Boc.

"Cine a pus această notă?", a întrebat Băsescu.

"Un institut prestigios. Dacă citiţi Ziarul Financiar o să vedeţi", a răspuns Geoană.

Urmăreşte aici dezbaterea live!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici