Georgescu, fost şef al ANI, după audierea lui Maior: Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur - Mediafax

Georgescu, fost şef al ANI, după audierea lui Maior: Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, audiat şi el în Comisia SRI, atunci când a spus că George Maior i-a fost prieten, a transmis, marţi, după ce actualul ambasador al României în SUA a fost audiat, “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur".

1681 afişări

Imaginea articolului Georgescu, fost şef al ANI, după audierea lui Maior: Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur

Georgescu, fost şef al ANI, după audierea lui Maior: Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur

"Când l-am văzut astăzi pe George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, fugind de presă ca să scape inclusiv de întrebările despre relaţia cu subsemnatul, mi-am spus doar atât: “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă feresc singur!”, a scris Horia Georgescu, pe Facebook.

Preşedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi că fostul director SRI George Maior a confirmat, la audierea sa în forul de control al serviciului secret, că a participat în 2015 la ziua fostului preşedinte ANI, Horia Georgescu.

„Au fost o serie de afirmaţii care îl contraziceau pe Maior după prima audiere şi am dorit să le lămurim la comisie. Dl Horia Georgescu ne spunea că relaţia dintre cei doi a fost apropiată, de prieteni, ca au mers împreună la diferite evenimente, dl Maior ne-a spus în comisie că îl cunoştea vag. Acesta a fost primul subiect pe care l-am discutat. Dl George Maior ne-a spus acum că îl cunoştea foarte vag, nu vag, dar a confirmat cele trei întâlniri pe care le-a avut după ce n-a mai fost directorul SRI, una acasă la dl Horia Georgescu, una la un restaurant în Bucureşti şi încă una la sediul ANI când dl Georgescu era director. Nu a vrut să detalieze foarte mult contextul discuţiilor", a relatat Claudiu Manda la finalul audierii lui George Maior.

Acesta a adăugat că Maior a spus în comisia SRI că a fost la ziua lui Horia Georgescu.

„Atunci când se întâlneau la sediul SRI sâmbăta dimineaţa sau în alte zile sau cu alte ocazii, mai puţin frecvent decât spunea dl Horia Georgescu, spunea că erau discuţii generale sau despre activitatea fiecăruia dintre cei doi. I-am adus aminte de o afirmaţie a dlui Horia Georgescu pe care a confirmat-o, că pe 15 ianuarie cred, în anul 2015, cand înca era directorul SRI, a fost prezent la ziua lui Horia Georgescu, afirmaţie pe care a confirmat-o de data aceasta", a declarat preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI.

Horia Georgescu a fost audiat şi el în Comisia pentru control a activităţii SRI în aprilie 2018.

"Audierea domnului Georgescu a venit ca urmare a afirmaţiilor făcute în spaţiul public de dl Georgescu, după audierea domnului Maior. Primul subiect a fost legat de relaţia domnului Maior cu domnul Horia Georgescu. În prima audiere, domnul Georgescu ne spunea că a avut o relaţie foarte apropiată, îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu considerăm că domnul Maior ne-a minţit. Credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Cred că săptămâna viitoare sau, mă rog, astăzi după şedinţă o să-i scriem o adresă domnului Maior ca să-l invităm urgent la Comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextul noilor lucruri spuse la Comisie de către domnul Horia Georgescu. N-are cum să se cunoască vag persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu ne-a spus aceste lucruri şi ne-a adus şi probe în acest sens", a declarat Manda, după audierea joi a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Întrebat atunci care ar fi proba prezentată de Horia Georgescu care să ateste că fostul şef al SRI, George Maior, minte, Claudiu Manda a răspuns: "În acest moment prima referire de la care am plecat, inclusiv referirea în spaţiul public a domnului Horia Georgescu, a fost că că îl cunoştea vag. Noi considerăm sau eu consider, nu este încă în acest moment n-am supus încă la vot o decizie, dar toate lumea a înţeles din discuţie aceasta că nu poţi să spui despre cineva pe care îl cunoşti vag că te duci acasă la persoana respectivă să discuţi. Georgescu a adus o serie de materiale, sms-uri care arată când se întâlneau, unde se întâlneau şi lucruri de genul acesta."

Pe 27 februarie, George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador în SUA, a declarat, după o audiere de şase ore în Comisia de Control al SRI, că a răspuns tuturor întrebărilor şi că unele au făcut referire la relaţia SRI-Justiţie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
HORIA GEORGESCU ,
MAIOR ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.