Ilan Laufer declară că este „profund mâhnit” de valul de reacţii negative la adresa lui/ Dragnea: A fost un incident de SECURITATE. Nu admit declaraţii în sala de presă fără decizie

Ilan Laufer a afirmat că este "profund mâhnit" de reacţiile la adresa sa şi că religia nu trebuie să justifice reacţiile antisemite care îl vizează. Declaraţia vine în contextul în care acesta l-a acuzat, marţi, de antisemitism pe Klaus Iohannis care a refuzat numirea sa la Ministerul Dezvoltării.

35703 afișări
Imaginea articolului Ilan Laufer declară că este „profund mâhnit” de valul de reacţii negative la adresa lui/ Dragnea: A fost un incident de SECURITATE. Nu admit declaraţii în sala de presă fără decizie

Ilan Laufer declară că este „profund mâhnit” de valul de reacţii negative la la adresa lui/ Dragnea: A fost un incident de SECURITATE. Nu admit declaraţii în sala de presă fără decizie

"Sunt profund mâhnit de valul de reacţii la adresa mea. Sunt român şi simt româneşte. În tot ce am făcut am avut un singur crez: România este Ţara mea şi lupt pentru valorile ei şi pentru unitate naţională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacţiile antisemite la adresa mea", a scris Ilan Laufer, miercuri într-o postare pe Facebook care este însoţită şi de imagini cu mesajele private pe care le-a primit pe reţeaua de socializare.

Referitor la declaraţiile lui Laufer, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat de afirmaţiile acestuia.

Totodată şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de şeful statului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la sediul PSD, că şeful statului a contribuit la „sabotarea” şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Dragnea: A fost un incident de securitate. Nu admit declaraţii în sala de presă fără decizie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, că nu a ştiut de conferinţa de presă pe care a susţinut-o Ilan Laufer la sediul partidului şi a adăugat că poziţiile exprimate de acesta nu reprezintă punctul de vedere al formaţiunii.

„Sunt declaraţii de care am spus că mă delimitez. Cred că mult prea avântate, nu ştiu dacă am găsit formularea fericită, dar nu sunt declaraţii care angajează PSD”, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea, despre declaraţiile lui Ilan Laufer.

Întrebat cum a susţinut Laufer, în aceste condiţii, o conferinţă de presă la sediul central al PSD, Dragnea a zis că nu a ştiut de acest lucru.

„Nu, noi am avut o discuţie în BPN în care s-a discutat despre posibilitatea ca dl Ilan să facă un comunicat de presă, ceea ce nu trebuia să primească aprobare de la cineva anume. Nu am ştiut (...) Am avut o discuţie cu Secretarul General că eu nu admit ca în sala de conferinţe de presă fără că înainte să fie o decizie în sensul ăsta”, a menţionat liderul PSD.

Dragnea a adăugat că Ilan Laufer „nu este un infractor”, ci un om bine pregătit care a avut nişte declaraţii „care nu reprezintă punctul de vedere al PSD”.

Liderul PSD a menţionat şi că în seara zilei de marţi, la sediul central PSD a avut loc un „incident de securitate”. Dragnea a făcut aceste afirmaţii în contextul în care la şedinţa BPN de marţi, de la ora 17.00, jurnaliştii nu au fost primiţi în sediu şi au stat la poartă, timp de peste trei ore, temperatura de afară fiind de aproximativ 1-2 grade Celsius.

„Eu am şi spus unor colegi de-ai dvs şi colege că nu aveam de gând să facem declaraţii aseară pentru că nu erau decizii finale, astăzi s-au luat deciziile finale. Îmi pare rău că aţi stat în frig, dar a fost un incident de securitate ca să spun aşa, nu se va mai întâmpla”, a spus Dragnea.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici