În lipsă de autostrăzi, patrioţii Ponta şi Antonescu i-au trecut cu elicopterul

"România este excepţională, dar dacă vreţi să vedeţi România nu o faceţi pe şosele, ci cu elicopterul". Declaraţia emblematică despre situaţia infrastructurii din România aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi a fost făcută pe 8 martie 2011 în prezenţa investitorilor arabi cu ocazia unui forum economic.

534 afișări
Imaginea articolului În lipsă de autostrăzi, patrioţii Ponta şi Antonescu i-au trecut cu elicopterul

În lipsă de autostrăzi, patrioţii Ponta şi Antonescu i-au trecut cu elicopterul

Dacă te chinui să ajungi în patru - cinci ore de la Bucureşti la Cluj, să fii convins că faci parte din România terestră, a târâtorilor pe şoselele cu o singură bandă pe sensul de mers. A celor care sunt obligaţi să frâneze brusc atunci când mioriţa sare din folclor şi traversează nestingherită drumurile naţionale. Dacă îţi rupi maşina pe infernalul drum de la Târgu Mureş la Bistriţa şi singura bucurie pe care o ai este că ai ajuns întreg la destinaţie, să fii convins că te numeşti alegător. Am trăit aceste experienţe în ultimele două zile pe o rută care a traversat ţara de la sud la nord şi înapoi: Bucureşti - Cluj - Târgu Mureş - Bistriţa - Baia Mare - Bucureşti.

Autostrăzile sunt de vis în România, fără nici o exagerare. Dacă aţipeşti puţin rişti să pierzi momentele plăcute când le parcurgi. România reală nu seamănă cu România din ofertele electorale. Sau România celor mulţi, nu este şi România celor aleşi. De ce să se chinuie să construiască, investească şi să nu fure dacă au la dispoziţie elicopterul? De ce infrastructura este o prioritate doar în programele de guvernare şi uitată imediat după ce au pus piciorul la Palatul Victoria?

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici