Instanţa supremă din SUA blochează un plan antiimigraţie / Donald Trump critică decizia

  • Curtea Supremă a decis că Administraţia Trump a încălcat legislaţia prin oprirea unui program privind integrarea copiilor ajunşi în SUA ilegal
  • Decizia menţine măsurile prin care sunt protejaţi de riscul deportării 649.000 de imigranţi aflaţi în situaţie ilegală
  • Donald Trump contestă decizia instanţei supreme, considerând-o "profund politică"
389 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă din SUA blochează un plan antiimigraţie / Donald Trump critică decizia

Sursa foto: profimedia

Curtea Supremă de Justiţie din SUA a decis, joi după-amiază, că Administraţia Donald Trump a încălcat legislaţia federală prin oprirea unui program aprobat de fostul preşedinte Barack Obama privind integrarea copiilor ajunşi în Statele Unite ilegal.

Instanţa supremă a decis cu o majoritate de 5 la 4 că Administraţia Donald Trump a suspendat ilegal programul numit "Acţiunea în cazul copiilor veniţi" în SUA (DACA), informează site-ul Axios.com.

Practic, decizia menţine măsurile prin care sunt protejaţi de riscul deportării 649.000 de imigranţi aflaţi în situaţie ilegală.

Judecătorul John Roberts, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din SUA, a constatat că decizia Departamentului pentru Securitate Internă de suspendare a programului DACA în anul 2017 a fost "arbitrară şi capricioasă". Conform motivării, Administraţia Donald Trump are autoritatea legală de a opri un astfel de program, dar modul în care a fost oprit programul DACA încalcă legislaţia federală.

De programul DACA beneficiază persoane care au ajuns în SUA în mod ilegal când aveau vârste sub 16 ani.

Donald Trump a criticat decizia instanţei supreme. "Aveţi impresia că nu mă place Curtea Supremă? Decizia în cazul DACA, una profund politică şi care nu se bazează pe lege, oferă preşedintelui SUA mult mai multă putere decât s-a anticipat vreodată. Cu toate acestea, eu voi acţiona doar în cele mai bune interese ale SUA. În calitatea de preşedinte, cer o soluţie legală în cazul DACA, nu una politică, una în conformitate cu statul de drept. Curtea Supremă nu vrea să îmi dea o soluţie, astfel că acum vom relua procedurile de la capăt", a afirmat Donald Trump, prin Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici