Video Întâlnirea greilor din PNL | Blaga: Sunt multe lucruri de corectat. Ce spune despre o revenire a lui Crin Antonescu/ Orban: Nu am participat. Blaga a vrut să aibă o discuţie cu colegii din aripa fostului PDL - VIDEO

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, după întâlnirea la Modrogan cu foştii pedelişti, că sunt multe lucruri de corectat şi că ar fi multe de câştigat dacă ar fi îmbunătăţită comunicarea între aripa vechiului PDL şi cea a vechiul PNL.

3446 afișări

"Am dorit să avem o şedinţă fără ordine de zi, pentru că am dus împreună foarre multe bătălii şi majoritata care nu erau în concediu au venit la întâlnire. Ne interesează parrtidul, parcusul lui, câştigarea alegerilor prezidenţiale, pentru că vedeţi cum se comportă PSD, ca un partid stat. Deci ce ar face dacă ar obţine preşedinţia? Deci dorim cu toţii un partid puternic, îl vom susţine pe preşedinte penru un al doilea mandat. Sunt multe lucruri de corectat", a afirmat fostul lider liberal, Vasile Blaga.

Acest a precizat că nu-şi mai doreşte niciodată să fie preşedinte al PNL, dar că poate juca un rol în partid şi fără a avea o funcţie anume.

"Vă spuneam de multe ori şi vă spun şi acum în curtea asta sunt de 28 de ani. Eu nu am obţinut puncte dând pe surse. Tot ce am spus, am spus colegilor. Eu nu mai doresc să fiu preşedinte al PNL niciodată. Cu tot ceea ce am făcut, am ajutat. Nu m-aţi văzut că am aruncat cu săgeţi în stânga în dreapta. Nu-mi trebuie nicio funcţie ca să am un rol în partid. Din moment ce au venit atâţia colegi, înseamnă că nu am nevoie de funcţii în partid pentru a avea un rol", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă sunt probleme de comunicare între aripa fostului PDL şi cea a vechiului PNL, Blaga a răspuns: "Cred că lucrurile ar avea mult de câştigat dacă ar fi îmbunătăţite în acest sens".

Chestionat dacă preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost invitat la întâlnirea de miercuri după-amiază din Modrogan, Vasile Blaga a replicat: "Nu, pentru că am discutat direct cu membri din PNL. Dacă ar fi intrat înăuntru nu aş fi avut nicio problemă, nici eu, nici colegii mei. A fost o discuţie pur şi simplu între noi. În şedinţă discuţia a fost între noi, membri PNL, unii dintre ei fără nicio funcţie în partid care de un an şi jumătate nu s-au întâlnit. (...) Nu m-am certat niciodată cu Ludovic Orban"

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a avut o întâlnire liberali din aripa ex-PDL, miercuri, de la ora 16.00, la sediul din Modrogan al partidului.

Blaga, despre o revenire a lui Crin Antonescu: Cred că ar fi un câştig, dar nu ştiu ce va face

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri seară, după întâlnirea cu colegii din aripa fostului PDL, că o revenire a lui Crin Antonescu alături de PNL ar fi un câştig, însă este la latitudinea acestuia dacă o va face.

Întrebat dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu ar trebui să revină alături de PNL, Vasile Blaga a răspuns: "Este punctul lui de vedere. Cred că ar fi un câştig, dar nu ştiu ce va face".

Vasile Blaga a adăugat că întâlnirea cu Ludovic Orban şi Crin Antonescu a avut loc la invitaţia actualului preşedinte al PNL şi că nu au exista deloc discuţii despre alegerile europarlamentare în cadrul întrevederii.

"Săptămâna trecută am fost invitat de domnul Ludovic Orban. Am avut o discuţie cu dânsul. A venit şi domnul Crin Antonescu. Am discutat în trei. Nu deloc (discuţii despre alegerile europarlamentare – n.r.). Credeţi că o să vă spun ce am discutat?", a afirmat Blaga.

De asemenea, chestionat cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar intenţiona să emită o OUG pe amnistie şi graţiere, Blaga a spus: "Eu care încă am o problemă în justiţie, fapta nu există, o decizie pe fond, m-aţi auzit pe mine să comentez vreodată pe o temă legată de justiţie? Nu o voi face nici acum".

Fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, a avut o întâlnire liberali din aripa ex-PDL, miercuri, de la ora 16.00, la sediul din Modrogan al partidului.

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu foştii lideri liberali Vasile Blaga şi Crin Antonescu, întrevederea fiind confirmată, pentru MEDIAFAX, de toate părţile implicate. Discuţiile ar fi vizat şi posibilitatea ca cei trei să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban le-ar fi propus lui Vasile Blaga şi lui Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor. Astfel, există posibilitatea ca pe listele candidaţilor PNL să se regăsească toţi cei trei foşti lideri ai formaţiunii, alături de Sigfried Mureşan, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu - n.r.), Mircea Hava, Ilie Bolojan.

Orban: Nu am participat la discuţie. Blaga a vrut să aibă o discuţie cu colegii săi mai apropiaţi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că a fost informat şi de acord cu întâlnirea de miercuri, de la sediul partidului între Vasile Blaga şi membrii fostului PDL, însă nu a participat pentru că probabil aceştia au vrut să discute chestiuni care ţineau de istoria lor.

"I-am salutat pe toţi colegii mei de partid, am discutat cu colegii. În rest, fiind vorba de o discuţie pe care a generat-o colegul meu, domnul Blaga, e o discuţie la care are dreptul orice membru al PNL, sediul PNL e deschis la orice fel de discuţii, dezbateri, între membrii PNL. Cum adică nu am participat? A fost o discuţie pe care a vrut să o aibă domnul Blaga, care să ne aducem aminte că domnul Blaga a avut de suferit doi ani de zile, este un om care în momentul în care a început urmărirea penală împotriva sa – ca şi în cazul meu – s-a retras din funcţia de co-preşedinte, nu a mai candidat la Parlament, a făcut un pas în lateral, iar astăzi este achitat şi probabil a vrut să aibă o discuţie cu colegii săi mai apropiaţi. O chestiune, pe care încă o dată o repet, am fost informat, am fost de acord şi orice fel de discuţie are loc în sediul partidului între colegi, membri ai PNL, este binevenită", a afirmat Ludovic Orban la sediul PNL din Modrogan.

Întrebat dacă l-ar deranja o repetare a unei întâlniri între Vasile Blaga şi foştii pedelişti, Orban a răspuns: "Nu cred că se vor repeta".

Acesta a spus că este posibil ca discuţia dintre aceştia să fi fost una ca ţine de istoria foştilor membri ai PDL, şi că nu i-a fost solicitată prezenţa, dar nici nu a cerut să participe.

"Am discutat cu fiecare individual. Nici nu a fost vorba să particip eu în vreun fel la această discuţie în care probabil au avut şi chestiuni care ţin de istoria lor, de ceea ce au făcut de-a lungul timpului împreună. Nu mi s-a solicitat prezenţa şi nu am solicitat eu să fiu prezent la această întâlnire. Pe de altă parte, vă repet, am discutat cu toţii", a completat Ludovic Orban.

Referitor la întâlnirea cu fostul liderul liberal, Crin Antonescu, de săptămâna trecută, Ludovic Orban a susţinut că nu poate dezvălui ce au vorbit între patru ochi, însă dacă vrea să se implice mai mult în viaţa politică a PNL se va implica, fără invitaţie specială.

"Nu o să vă dezvălui ceea ce discut cu un vechi prieten în discuţii între patru ochi. Dacă are ceva de spus domnul Antonescu, spune domnul Antonescu. În ceea ce mă priveşte îl cunosc pe domnul Antonescu de o bună bucată de vreme, am fost alături în majoritatea bătăliilor, şi ca atare este un om cu care îmi face plăcere să vorbesc. Nu i-am cerut (să se implice în viaţa PNL-n.r) pentru că ştiu că domnul Antonescu de fiecare dată se implică atât cât doreşte domnia sa şi cum simte că poate să fie util PNL. Nu are nevoie domnul Antonescu de invitaţii speciale, dacă domnul Antonescu simte nevoia de a face ceva, face", a mai adăugat Orban.

"Triumviratul" Orban-Blaga-Antonescu

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu foştii lideri liberali Vasile Blaga şi Crin Antonescu, întrevederea fiind confirmată, pentru MEDIAFAX, de toate părţile implicate. Discuţiile ar fi vizat şi posibilitatea ca cei trei să candideze pentru alegerile europarlamentare.

Anterior, surse politice au relatat, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban le-ar fi propus lui Vasile Blaga şi lui Crin Antonescu să candideze la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai a anului viitor. Astfel, există posibilitatea ca pe listele candidaţilor PNL să se regăsească toţi cei trei foşti lideri ai formaţiunii, alături de Sigfried Mureşan, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda, Adina Vălean (soţia lui Crin Antonescu - n.r.), Mircea Hava, Ilie Bolojan.

La ora transmiterii ştirii, este în desfăşurare o întâlnire la sediul din Modrogan între fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, şi liberali din aripa ex-PDL, în care se discută despre transmiterea unui mesaj de unitate în partid şi susţinerea lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii, cât şi despre listele candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

Întrebat de MEDIAFAX, dacă a fost făcută o invitaţie lui Blaga şi Antonescu pentru a candida la europarlamentare sau dacă a fost abordat acest subiect în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns "Nu am ce să comentez dintr-o întâlnire pe care am avut-o cu doi colegi importanţi în partid. Nu am obiceiul să dezvălui conţinutul discuţiilor private".

Chestionat dacă doreşte să candideze la europarlamentare, Orban a replicat: "Nu am luat nicio decizie pe tema asta. Dacă voi lua o decizie, o s-o fac publică".

Vasile Blaga a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la o posibilă candidatură, că "alegerile europarlamentare vor fi anul viitor. Mai e până atunci. Mai e mult până departe".

Pe de altă parte, fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu a confirmat întâlnirea cu liderii PNL, însă a precizat că subiectul europarlamentarelor nu a fost abordat.

CITEŞTE PE PAGINA 2

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici