Între excludere şi ridicarea sprijinului politic. Firea, ultima „redută” a disidenţilor din PSD care cer demisia lui Dragnea. UPDATE: Stănescu şi alţi lideri discută separat în Parlament

CExN al PSD se reuneşte, luni, la Parlament, la ora 11.00, după o şedinţă informală care a avut loc duminică în prezenţa lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă, pe tema remanierii şi a activităţii politice a Gabrielei Firea. Primarul Capitalei a spus că o eventuală sancţiune ar afecta-o doar uman. Conflictul a apărut după ce în urmă cu două luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat care "ar fi benefică", în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru.

2716 afișări
Imaginea articolului Între excludere şi ridicarea sprijinului politic. Firea, ultima „redută” a disidenţilor din PSD care cer demisia lui Dragnea. UPDATE: Stănescu şi alţi lideri discută separat în Parlament

Firea, între excludere şi ridicarea sprijinului politic, PRIMA evaluată de PSD. Zi decisivă la PSD pentru eliminarea disidenţilor care au cerut demisia lui Dragnea

UPDATE 9.30 Paul Stănescu şi alţi lideri PSD discută cu Liviu Dragnea în Parlament

Vicepremierul Paul Stănescu se află la ora transmiterii acestei ştiri, împreună cu alţi lideri judeţeni PSD, în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, unde poartă cu preşedintele partidului o ultimă discuţie înainte de şedinţa CExN pentru remaniere.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, a sosit luni dimineaţă, în biroul din Parlament al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, însoţit de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi de liderul PSD Constanţa, Felix Stroe.

Liviu Dragnea a venit însoţit de liderul PSD Online, Mircea Drăghici.

În birou la Dragnea au mai sosit şi liderii judeţeni PSD Maricel Popa (Iaşi) şi Ioan Dîrzu (Alba).

Surse din partid au spus MEDIAFAX că la întâlnire este aşteptată să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

CExN al PSD se reuneşte, la Parlament, la ora 11.00, după o şedinţă informală care a avut loc duminică în prezenţa lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă, pe tema remanierii şi a activităţii politice a Gabrielei Firea.

Preşedintele PSD Sector 1, primarul Daniel Tudorache, a declarat duminică, la Digi 24, că primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va fi „sub nicio formă” exclusă din partid şi a adăugat că rămâne de văzut dacă în şedinţa de luni a CExN îi va fi retras sprijinul politic pentru şefia PSD Bucureşti.

Firea a declarat duminică seara, la acelaşi post de televiziune, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN al PSD de luni, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor”, a spus aceasta. Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

Referitor la schimbarea miniştrilor Cabinetului Dăncilă, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a explicat duminică, pentru MEDIAFAX, că la şedinţa CExN vor fi stabilite „coordonatele remanierii”, iar prim-ministrul va prezenta raportul de evaluare a miniştrilor.

În ceea ce priveşte discuţiile asupra remanierii guvernamentale, subiectul aflat pe agenda partidului încă din luna august a fost amânat succesiv din cauza programului premierului Viorica Dăncilă, a referendumului pentru familie şi a tensiunilor interne.

Liderii judeţeni PSD au exprimat opinii diferite cu privire la portofoliul Dezvoltării Regionale, ocupat de vicepremierul Paul Stănescu.

Prin urmare, liderul PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a declarat, pe 6 noiembrie, că Stănescu ar trebui să rămână în Guvern pentru că şi-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare şi „PNDL funcţionează 90%”. Pe de altă parte, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, pe 24 octombrie, că miniştrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc”.

Liviu Dragnea a declarat, pe 21 septembrie, că un ministru care „nu are calitate de bun comunicator” nu trebuie să rămână în Guvern.

Ministrul Justiţei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

În schimb, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, sâmbătă la Braşov, că îşi păstrează aprecierile pozitive pentru Toader. La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma pe 31 octombrie că la acel moment nu se punea problema remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi că prezenţa acestuia în Guvern nu depinde de emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe amnistie şi graţiere.

Vicepremierul Viorel Ştefan a declarat, pe 31 octombrie, că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul şefiei ASF la care şi-a depus candidatura. Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi numit preşedinte ASF, vicepremierul a declarat: „Rămân parlamentar”. Între timp, la şefia ASF a fost ales pentru un nou mandat actualul titular, Leonardo Badea.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunţat, pe 6 noiembrie, că ar intra în Guvern dacă partidul consideră că „aduce un plus” Executivului, însă nu ar accepta, de exemplu, să fie ministru al Turismului, pentru că este un domeniu la care nu se pricepe. Social-democratul a explicat că va accepta o eventuală ofertă a partidului cu condiţia să fie un minister la care să se priceapă.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 8 noiembrie, că el nu a primit reproşuri din partea Vioricăi Dăncilă, dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi şi noapte încontinuu”.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Lucian Şova (PSD), a spus, pe 31 octombrie, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală şi a indicat că nu are nimic să-şi reproşeze.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat pe 2 octombrie că nu se teme de o posibilă remaniere guvernamentală, deoarece îi este teamă numai de Dumnezeu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici