Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Iulian Matache la Ministerul Transporturilor. Acesta va depune jurământul vineri, la ora 9.00

Iulian Matache, desemnat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, va depune jurământul de învestire în funcţie vineri, la Palatul Cotroceni, la ora 9.00, informează Administraţia Prezidenţială.

2941 afișări
Imaginea articolului Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Iulian Matache la Ministerul Transporturilor. Acesta va depune jurământul vineri, la ora 9.00

Iulian Matache (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor.

Iulian Matache, inginer de profesie, a fost secretar de stat în acelaşi minister din martie anul trecut şi este considerat un apropiat al liderului PSD Marian Oprişan, el ocupând funcţii de conducere la nivelul Consiliului Judeţean Vrancea.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la MT, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

"În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!", a scris premierul pe contul său de Twitter.

Anunţul a fost făcut după ce, tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor.

Preşedintele a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului i-a transmis lui Victor Ponta o scrisoare prin care îl informează cu privire la decizia de a respinge propunerea pentru ministerul Transporturilor, întrucât "persoana nominalizată nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor".

Preşedintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului.

De asemenea, Iohannis a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministru al Transporturilor, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici