Iohannis: „Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”/ Ce spune despre cum vor sărbători românii Crăciunul

  • Iohannis respinge ideea reintroducerii carantinei: „Lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine”.
  • Preşedintele spune că Franţa şi Germania au recurs la restricţii pentru că au un număr mult mai mare de cazuri de Covid-19, raportat la populaţie, decât România.
  • Anul acesta ne vom întoarce la ceea ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, adică „în şi cu familia”, spune preşedintele Klaus Iohannis.
7987 afișări
Imaginea articolului Iohannis: „Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”/ Ce spune despre cum vor sărbători românii Crăciunul

Iohannis: Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis spune că, deocamdată, „situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”.

„Aflăm de la buletinele de ştiri că la noi pandemia este în extindere, dar în realitate lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că unele state, cum ar fi Franţa şi Germania, au un număr de cazuri mult mai mare decât România, raportat la populaţie.

„Din păcate, s-a ajuns în unele state europene să se ia măsuri drastice. Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea de fiecare dată spun autorităţilor şi românilor să combată eficient extinderea epidemiei. (...) Nu ne dorim un aşa numit lockdown. Deocamdată situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, spune Iohannis.

România înregistrează miercuri un nou record de cazuri noi de infectare cu coronavirus: 5.343. În ultimele 24 de ore au fost raportate 107 decese. Un record se înregistrează şi în terapia intensivă: sunt internate 861 de persoane.

 

Iohannis: Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului

Anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în şi cu familia, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Răspunzând la o întrebare despre sărbătorile de iarnă, preşedintele a spus că restricţiile care sunt în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem cu toţii, dar în acelaşi timp el nu crede că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani.

„Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mai puţine locuri. De exemplu, în străinătate este foarte dificil de călătorit din cauza multiplelor restricţii care există în diferite state”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele este de părere că anul acesta ne vom întoarce „la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului: este sărbătoarea în şi cu familia”.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Nu circulaţia pe timp de noapte răspândeşte pandemia, ci petrecerile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
lockdown,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici