Iohannis, despre "ieşirea" lui Ponta: Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri. Nu e niciun pericol

Este nevoie de un proces de armonizare între modul în care Preşedinţia şi primul ministru fac politica externă, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, întrebat despre "ieşirea" din ţară a premierului Victor Ponta, el precizând că România ştie foarte bine care sunt prietenii săi.

2876 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre "ieşirea" lui Ponta: Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri. Nu e niciun pericol

Iohannis, despre "ieşirea" lui Ponta: Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri. Nu e niciun pericol (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

"Eu sunt relativ nou în această funcţie, doar din 22 decembrie 2014 şi în consecinţă cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Preşedinţia politică externă şi modul în care face primul ministru politica externă. Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot să vă asigur că politica externă a României este şi va rămâne una coerentă. Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri, cum este, sigur, Portugalia, şi nu există niciun pericol pentru modul în care România îşi tratează prietenii şi partenerii", a declarat, la conferinţa comună de presă cu preşedintele portughez, Aníbal Cavaco Silva, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de un jurnalist portughez cum vede "ieşirea" lui Victor Ponta din ţară.

La rândul său, preşedintele portughez, întrebat despre cum va afecta relaţiile economice bilaterale "criza politică" din România, a declarat: "Este un principiu al relaţiilor dintre ţări. Un şef de stat care vizitează o ţară nu comentează problemele politice interne ale ţării vizitate".

El a precizat că a constatat că "instituţiile democratice ale României funcţionează foarte bine şi nimic nu perturbă vizita".

"Am avut un dialog foarte fructuos cu domul preşedinte, voi vizita Senatul şi Camera Deputaţilor, mă voi întâlni cu Guvernul", a spus Aníbal Cavaco Silva, adăugând că şi partea economică şi culturală a vizitei se vor desfăşura aşa cum a fost stabilit.

Preşedintele Portugaliei, Aníbal Cavaco Silva, se află, miercuri, într-o vizită de stat în România.

 

 

Ce spune Iohannis despre "ieşirea" lui Ponta--> http://bit.ly/1FmaLxv

Posted by Mediafax.ro on Wednesday, June 17, 2015

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici