Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România - un hub al investiţiilor SUA

Independenţa energetică e cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor, în contextul evoluţiilor din vecinătatea estică,a declarat preşedintele Klaus Iohannis,apreciind că stabilitatea României constituie un argument puternic pentru a deveni un hub al investiţiilor SUA în regiune.

898 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Independenţa energetică-cel mai bun mijloc de apărare. România - un hub al investiţiilor SUA

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"România susţine ferm finalizarea cât mai rapidă a negocierilor şi încheierea acordului privind Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii. Dincolo de beneficiile certe pe care le va aduce în egală măsură pentru Europa şi Statele Unite ale Americii, un puternic parteneriat transatlantic este cu atât mai necesar dacă avem în vedere provocările generate de o piaţă economică globală", a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, la forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite - România".

"Eliminarea barierelor comerciale în domeniul energetic este crucială pentru consolidarea domeniului energetic şi securitatea energetică a Europei. În lumina evenimentelor actuale din vecinătatea estică şi ţinând cont de precedente, energia a devenit o armă politică, iar urmărirea independenţei energetice cel mai bun mijloc de apărare şi prevenire a vulnerabilităţilor", a subliniat Iohannis, adăugând, în acest context, că securitatea energetică trebuie să ocupe în 2015 şi în viitor "un loc esenţial" în dialogul economic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

"România poate deveni cea mai importantă destinaţie de investiţii în regiune pentru companiile americane în domeniul energiei, viaţa noastră fiind tot mai deschisă la expertiza şi investiţiile din SUA", a afirmat şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că, pe fundalul "tulburărilor din vecinătate, stabilitatea politică şi macroeconomică a României constituie "argumente puternice pentru a deveni un «hub» al investiţiilor americane în regiune".

"Dincolo de dimensiunea deloc de neglijat a pieţei româneşti, economia românească are de oferit multe oportunităţi de afaceri; domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe o listă scurtă de arii prioritare. Orice avans în acest sens va veni în întâmpinarea aşteptărilor cetăţenilor şi va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi, evident, la creşterea bunăstării", a mai spus preşedintele Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici