Iohannis, întrebat dacă e luat în calcul pentru şefia Ministerului de Interne: Au fost diferite discuţii în partid, le veţi afla

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, întrebat dacă este luat în calcul pentru şefia MAI, că "au fost diferite discuţii în partid", adăugând: "le veţi afla după ce se discută în Biroul Politic şi în Delegaţia Permanentă".

304 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrebat dacă e luat în calcul pentru şefia Ministerului de Interne: Au fost diferite discuţii în partid, le veţi afla

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre eventualitatea unei remanieri guvernamentale, el spunând că această chestiune va fi discutată, vineri, în Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă ale partidului.

"Avem vineri Birou Politic şi Delegaţie Permanentă şi vom discuta această chestiune. Vom nominaliza o persoană pentru Ministerul de Interne. Dacă vor fi şi alte modificări... e posibil, dar aceste lucruri nu sunt prinse în ordinea de zi. Asta nu înseamnă că nu poate veni preşedintele partidului cu astfel de propuneri, dar astea le vom putea discuta după ziua de vineri", a răspuns el.

De asemenea, întrebat dacă este luat în calcul pentru postul de ministru de Interne, Iohannis a răspuns: "Au fost diferite discuţii în partid, dar le veţi afla după ce se discută în Biroul Politic şi în Delegaţia Permanentă".

El a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că discuţiile au fost "în interiorul partidului", fără ca acestea să ajungă şi la premierul Victor Ponta.

Întrebat dacă este dispus să preia portofoliul respectiv sau altul, Iohannis a afirmat: "O să vă răspund după şedinţa de mâine (vineri - n.r.)".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, duminică seară, că în cazul eventualelor remanieri se va putea decide cu ocazia Delegaţiei Permanente a PNL de la finalul săptămânii, ţinând să dezmintă "fanteziile de presă" în privinţa numelor miniştrilor care vor fi schimbaţi.

"Urmăresc deja şi eu cu mare interes epopea remanierilor din PNL, apar nume noi, imaginaţia nu mai are limite. Nu doresc să le descurajez, sunt şi eu un consumator de presă atât cât îmi permite timpul. Trebuie să vă spun că niciuna dintre variantele pe care le-aţi vehiculat dumneavoastră nu este reală, că ce, cât, cum şi cu cine se va decide vreo schimbare şi dacă, asta nu o va face decât Delegaţia Permanentă, Biroul Politic Naţional spre sfârşitul acestei săptămâni, probabil vineri. În rest, toate aceste nume care sunt vehiculate, fie ca ţinte ale remanierii, fie ca succesori posibili, sunt exerciţii de presă, fantezii de presă, pe care eu cu tot respectul şi cu toată seriozitatea le încurajez, dar pe care îmi fac datoria să le dezmint, fiindcă nu sunt reale", declara Antonescu.

El ţinea să sublinieze că, în ceea ce priveşte evaluarea miniştrilor, Radu Stroe a fost al doilea ministru al PNL care şi-a prezentat demisia în urma "unei comunicări nefericite", lucru care, în opinia liderului PNL, ar trebui apreciat de opinia publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici