Iohannis, la Istanbul: Astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană - VIDEO

Uniunea Europeană şi Turcia au fost sub atac terorist, ceea ce arată că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, a spus, marţi, la Istanbul, preşedintele Klaus Iohannis, făcând apel la solidaritate.

1955 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la Istanbul: Astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană - VIDEO

Iohannis, la Istanbul: Astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană

"După cum, din păcate, ştim cu toţii, astăzi este o zi neagră pentru Uniunea Europeană. Bruxelles a fost sub atac terorist, Uniunea Europeană este sub atac terorist şi, din păcate, şi Turcia a fost sub atac terorist. Aceste lucruri ne arată că terorismul este prezent peste tot în civilizaţie. Aceste lucruri, din păcate, ne arată că problemele lumii sunt departe de a fi rezolvate, dar acolo unde putem să intervenim noi, cu prietenia între ţări, cu solidaritatea dintre noi, avem o şansă foarte bună să rezolvăm aceste probleme", a declarat preşedintele la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Turcia.

Preşedintele a mai spus că "solidaritatea" este cuvântul care se potriveşte cel mai bine în această situaţie şi că toată lumea a fost impresionată şi îndurerată de recentele atacuri teroriste din Istanbul, Ankara, Paris şi Bruxelles.

"Sunt probleme cunoscute, este vorba, desigur, de problema terorismului, problema migraţiei, problema războiului din Siria şi multe alte probleme care, din păcate, ne ţin, ne reţin atenţia mai mult decât am fi dorit ca aceste probleme s-o facă", a mai spus Iohannis.

 

 

M-am întâlnit astăzi, în cadrul vizitei de stat pe care o fac în Turcia, cu românii din Istanbul. Din păcate, şi acest oraş a fost lovit, de curând, de atentate teroriste. Întreaga lume civilizată este greu încercată de manifestări extremiste. Trebuie să rămânem însă solidari, iar acestor atacuri trebuie să le contrapunem dorinţa noastră de pace şi de colaborare.

Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, March 22, 2016

Preşedintele le-a spus românilor din Turcia că reprezintă "o legătură, un pod între cele două ţări", la fel ca minorităţile turcă şi turco-tătară din România.

 

"Acest pod nu este unul nou. Între ţările noastre, de multă vreme, există legături foarte bune, legături care s-au realizat şi la nivel instituţional, dar şi la nivel personal, s-au realizat în zona economică, dar, în acelaşi fel, şi în zona culturală. Toate acestea ne fac să credem că România şi Turcia pot construi împreună în continuare foarte multe lucruri bune", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită de stat în Turcia, va depune miercuri o jerbă de flori la locul atentatului de la Ankara din 13 martie şi va avea convorbiri tete-a-tete cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici