Iohannis, prezent joi şi vineri la Consiliul European de la Bruxelles

Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles în perioada 13 şi 14 decembrie, iar unul dintre subiectele de discuţie va fi bugetul UE post 2020, anunţă Administraţia Prezidenţială. Şeful statului va fi prezent şi la Summitul Euro în format extins.

158 afișări
Imaginea articolului Iohannis, prezent joi şi vineri la Consiliul European de la Bruxelles

Iohannis, prezent la Consiliul European de la Bruxelles, în perioada 13-14 decembrie

"Subiectele aflate pe agenda de discuţii a Consiliului European se referă, în principal, la negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene (UE) post-2020, la aspecte legate de Piaţa Internă a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, combaterea schimbărilor climatice şi lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei", precizează Administraţia Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, când vor fi purtate discuţiile cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene, Iohannis va pleda pentru adoptarea cât mai rapidă a acestuia, iar România, în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, va acţiona pentru obţinerea unor progrese semnificative în negocieri.

Preşedintele României "va susţine avansarea eforturilor statelor membre UE în privinţa dimensiunii externe a migraţiei şi o implicare activă în dialogul cu partenerii externi, ţările de origine şi de tranzit ale migranţilor, pe baza legăturilor tradiţionale cu aceste ţări, în vederea unei abordări eficiente a acestui fenomen", mai arată Preşedinţia.

Totodată, cu privire la aspectele legate de Piaţa Internă a Uniunii Europene, şeful statului va susţine continuarea eforturilor de consolidare a acesteia, arătând că ţara noastră va promova, în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, demersurile menite să contribuie la aprofundarea Pieţei Interne şi avansarea procesului de punere în practică a Strategiei Uniunii Europene pentru Piaţa Internă, conform sursei precizate.

Iohannis va participa, vineri la Summitul Euro în format extins, "în cadrul căruia va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare. Totodată, Preşedintele României va sublinia că deciziile care vizează consolidarea zonei euro sunt foarte importante pentru viitorul UE şi, în consecinţă, va susţine păstrarea acestor dezbateri în format extins, cu participarea tuturor statelor membre, inclusiv a celor care nu fac parte încă din zona euro", conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici