Iohannis: Voi susţine crearea unui fond de redresare economică pentru toate statele membre ale UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va susţine la nivelul Uniunii Europene crearea unui fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre. Şeful statului a spus că sprijinul oferit de UE până acum României ajunge la 1,5 miliarde de euro.

105 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Voi susţine crearea unui fond de redresare economică pentru toate statele membre ale UE

Iohannis: Voi susţine crearea unui fond de redresare economică pentru toate statele membre ale UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va participa joi la o videoconferinţă cu membrii Consiliului European, în care se va discuta foaia comună de parcurs referitoare la relansarea economică.

Acest document stabileşte un set de pricncipii, care vor sta la vaza viitorului plan de relansare economică şi cuprinde, totoodată, principalele direcţii de acţiune care ar urma să fie incluse în acest plan, a spus preşedintele.

„Unul dintre obiective este asigurarea unei autonomii stragtegice a UE, şi aici mă refer la anumite sectoare precum sănătatea. (...) Un alt obiectiv este asigurarea unui program masiv de investiţii, axat pe consolidarea industriilor eşentiale şi pe relansarea industriilor şi a serviciilor puternic afectate”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că va susţine crearea unui fond de redresare economică.

„Voi susţine crearea unui fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre ca un instrument suplimentar faţă de măsurile de sprijin luate anterior la nivel european. Acest instrument trebuie să fie complementar finanţării din viitorul buget al Uniunii pentru 2021-2027 şi să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre, şi aici mă refer la sectorul medical şi la cel economic”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a spus că până acum sprijinul oferit de UE României ajunge la 1,5 miliarde de euro. Altfel, 750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor, 350 de milioane pentru achiziţionarea de echipament medical, 300 de milioane pentru şomajul tehnic, 120 de milioane stimulente de risc pentru cadrele medicale, iar 30 milioane sunt pentru asistenţii sociali. Preşedintele a spus că toate aceste fonduri sunt disponibile acum şi vor fi folosite de către Givernul Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fond,
redresare,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici