Ion Cristoiu, despre candidatura lui Cumpănaşu la prezidenţiale: Cu cât sunt mai violente atacurile la adresa lui, cu atât îi dau notorietatea necesară de candidat

Analistul politic Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cazul anunţului lui Alexandru Cumpănaşu cu privire la o posibilă candidatură la prezidenţiale, atacurile ce au urmat îi servesc scopului, ducându-l de la statutul de unchi al Alexandrei, la cel de prezidenţiabil.

14148 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre candidatura lui Cumpănaşu la prezidenţiale: Cu cât sunt mai violente atacurile la adresa lui, cu atât îi dau notorietatea necesară de candidat

Ion Cristoiu, despre candidatura lui Alexandru Cumpănaşu la prezidenţiale: Cu cât sunt mai violente atacurile la adresa lui, cu atât îi dau notoritatea necesară de candidat

"Nu putem vorbi despre o lansare de candidatură ci la început despre o pipăire a opinie publice, a electoratului, prin apelul la strângerea de semnături. Domnul Cumpănaşu şi-a dat seama că va fi cu multe probleme de la trecerea de la unchiul Alexandrei, care s-a bătut şi a reuşit să obţină şi foarte multe informaţii ascunse de ei în cazul Caracal, la condiţia de candidat la preşedinţia României. Şi-a dat seama că vor fi multe întrebări în electoratul, în opinia publică, şi mai ales că vor fi atacuri mai mult sau mai puţin interesate. De aceea el a anunţat că strânge semnături. Însă din câte ştiu eu va candida sigur la preşedinţia republicii în calitate de independent", a declarat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Cât priveşte reacţiile negative iscate de anunţul lui Alexandru Cumpănaşu, analistul politic afirmă: "ele îi fac bine lui Cumpănaşu deoarece chiar dacă are o notorietate uluitoare, determinat de implicare în cazul Caracal, puţină lume îl asocia cu ipostaza de candidat la preşedinţie. Toate aceste atacuri îi dau notorietatea necesară de candidat. Cu cât sunt mai violente aceste atacuri, îi servesc ca notorietate de candidat şi după părerea mea ele vor trece. Într-un fel este şi bine pentru Alexandru Cumpănaşu că acesta este principalul front împotriva domniei sale. O să vină şi alte atacuri, dar faptul că atacurile s-au concentrat pe tema exploatării tragediei de la Caracal, vor umbri atacurile care vor veni după. Într-o campanie publică sunt importante primele atacuri, celelalte care vin sunt umbrite de acest prim val de atacuri".

Ion Cristoiu afirmă că unchiul Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani răpită şi ucisă în Caracal, va fi singurul candidat independent, în timp ce Mircea Diaconu va avea probleme cu ALDE şi Pro Romania, partide care şi-au manifestat intenţia de a-l susţine.

"O ipostază premieră post decembristă, un candidat independent sprijinit de două partide parlamentare, Pro România şi ALDE. Două partide conduse de personalităţi ale spaţiului politic. Vor avea dificultăţi deoarece domnia sa, Mircea Diaconu joacă teatru, spun în sensul bun, pentru că toţi politicienii joacă teatru, rolul independetului. Deoacamdată cele două partide îl lasă în voia lui, dar după părerea mea în momentul în care îşi vor da seama că nu e nimic din această independenţă că domnul Diaconu nu aminteşte numele partidelor probabil că vor începe probleme în partidele respective şi pentru Mircea Diaconu, deoarece nu îl văd pe Victor Ponta stând în umbra lui Mircea Diaconu. Poate domnul Tăriceanu mai are rezistenţă, dar domnul Ponta care este şi el o personalitate mediatică, nu se va resemna cu această poziţie de sprijinitor din umbră a lui Diaconu. Deci din acest punct de vedere, candidatura sa de independent s-ar putea să aibă probleme publice şi atunci să rămână singurul candidat independent Alexandru Cumpănaşu", a afirmat anallistul Ion Cristoiu..

"Din câte îmi dau seama îşi are drept culoar, în timp ce Mircea Diaconu are culoarul lui Liviu Dragnea, electoratul interesat de demnitate, de independenţă, de patriotism, de om simplu, Alexandru Cumpănaşu va alege tema luptei cu statul mafiot, cu clanurile mafiote din diferite judeţe, proiectând în campanie ceea ce a spus dar a trecut neobservat în cazul Caracal", a mai spus acesta.

Alexandru Cumpănaşu a anunţat, joi pe Facebook, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, făcând un apel la oameni să dea semnăturile necesare în acest sens.

Taguri:
cumpanasu,
crsitoiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici