Iordache spune că vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, că vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a fost dezinformat în privinţa OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite, anunţată de Tudorel Toader.

618 afișări
Imaginea articolului Iordache spune că vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat

Iordache: Vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat

„Cred că a fost dezinformare. Cred că din partea agenţiilor de presă sau a celor care au prezentat trunchiat. Nu poate nimeni să dea un act normativ împotriva statului de drept. Dacă se va da o Ordonanţă, se va da pentru normalitate, nu împotriva statului de drept. Va fi pentru punerea în concordanţă a legislaţiei cu nişte decizii ale Curţii”, a declarat Florin Iordache, marţi pentru MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că dacă va exista o astfel de ordonanţă de urgenţă, actul normativ va fi în conformitate cu deciziile CCR.

„România este un stat de drept. Dacă se va da o ordonanţă, probabil că domnul Toader ştie cum va arăta, dar acea ordonanţă va fi în concordanţă cu deciziile Curţii (Constituţionale - n.r), nu este împotriva statului de drept”, a completat Iordache.

Reacţia social-democratul vine ca urmare a unui comentariu pe Twitter al vicepreşedintelui CE Jyrki Katainen, în care a spus că este o ştire incredibilă cea despre ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că românii merită un stat de drept.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o ştire a publicaţiei Associated Press despre situaţia din România.

Tudorel Toader a anunţat, duminică, că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici