Klaus Iohannis: PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate

Iohannis a declarat că la alegerile locale de duminică s-a conturat o nouă realitate politică, cu PNL şi USR principalele forţe ale schimbării în bine.

1819 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate

Klaus Iohannis va susţine primele declaraţii de presă după alegerile locale

„S-a conturat o nouă realitate politică, cea în care Partidul Naţional Liberal şi USR devin forţele schimbării în bine, iar Partidul Social Democrat trece în opoziţie, cu unul dintre cele mai slabe rezultate. Este un val care a început la referendumul pe justiţie pe care l-am convocat anul trecut, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi apoi cu votul de la alegerile prezidenţiale”, a afirmat şeful statului.

Iohannis a spus că votul de duminică a reprezentat un vot de blam la adresa minciunii şi a felicitat PNL şi USR pentru scorul obţinut.

„Votul de ieri a reprezentat, totodată, şi un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării şi incompetenţei ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulţi baroni pesedişti se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv”, a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că victoria PNL şi USR PLUS de la locale trebuie confirmată la alegerile din decembrie, „când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor să mai producă daune ireparabile”.

El a apreciat că România are mare nevoie de „o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de aşteptate şi de necesare”.

„Printre acestea se numără şi modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esenţial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra oraşele şi comunele timp de 4 ani”, conchide şeful statului.

Declaraţiile sunt primele după alegerile locale.

Principalele declaraţii:

  • Felicit autorităţile implicate care au făcut posibil ca alegătorii să-şi exprime opiniile
  • Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore
  • Am avut o prezenţă bună la vot, în condiţiile în care ne aflăm
  • Victoria aparţine în primul rând democraţiei româneşti. A fost şi o victorie majoră a dreptei
  • S-a conturat o nouă realitate politică, în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate
  • Este un val care a început la referendumul pentru justiţie de anul trecut. Pentru PNL e un scor istoric
  • Votul a reprezentat şi un vot de blam la adresa minciunii, a dezinformării, stagnării şi incompetenţei PSD, care a pierdut inclusiv acolo unde mulţi baroni PSD se credeau invincibili.
  • Victoria de la locale trebuie confirmată la parlamentare, când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor
  • Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate dar îi avertizez că nu vor avea o misiune uşoară pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari

 

În ziua alegerilor Preşedintele Klaus Iohannis a îndemnat românii să meargă la vot „să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru”.

„Este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru, astăzi îi alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim. Este foarte important să ne uităm bine la candidaţi şi să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate, fiindcă până la urmă de ei depinde cum arată spitalul, cum arată şcoala, dacă drumurile sunt întreţinute, dacă parcurile sunt bine întreţinute, dacă traficul este dirijat aşa cum trebuie”, a declarat Klaus Iohannis după ce şi-a exercitat dreptul la vot.

Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 sunt disponibile AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici