Lansarea candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale, în apropierea datei la care PSD îşi alege prezidenţiabilul

PNL va avea un eveniment de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la prezidenţialele din toamnă în cadrul unui Consiliu Naţional pe 8 august, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, la Romexpo, potrivit aceloraşi surse.

654 afișări
Imaginea articolului Lansarea candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale, în apropierea datei la care PSD îşi alege prezidenţiabilul

Lansarea candidaturii lui Iohannis la prezidenţiale, în apropierea evenimentului la care PSD îşi anunţă prezidenţiabilul

PNL a convocat un Consiliu Naţional pe 8 august la Romexpo, în Bucureşti, eveniment la care va fi lansată candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Pe 10 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îşi face campanie doar propriei persoane şi fiecare are dreptul să candideze, răspunzând în acest fel unei întrebări legate de candidatul USR PLUS la prezidenţiale.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că şeful statului le-a cerut liberalilor hotărâre, mobilizare şi seriozitate în campania pentru alegerile prezidenţiale.

Orban anunţă lansarea lui Iohannis la prezidenţiale şi alegerea prim-vicepreşedintelui PNL

Liberalii se reunesc în Consiliu Naţional pe 8 august, la Romexpo, a anunţat Ludovic Orban. Pe ordinea de zi a evenimentului se află alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, dar şi lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis din partea PNL la alegerile prezidenţiale.

„Am mai luat câteva decizii în Biroul Executiv, am luat decizia de a convoca Consiliul Naţional al PNL în data de 8 august la orele 16:00. Avem prevăzut pe ordinea de zi alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prim-vicepreşedintele politic din cadrul structurii de conducere al PNL şi în mod evident vom avea un punct distinct privitor la alegerile prezidenţiale şi demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, campanie care va începe cu strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea l-am invitat pe preşedintele Klaus Iohannis să participe la acest Consiliu Naţional şi îl aşteptăm cu prietenie şi cu convingerea că împreună vom câştiga alegerile prezidenţiale”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Un alt punct pe ordinea de zi a Consiliului vizează fuziunea PNL cu PACT.

„Am stabilit ordinea de zi pentru acest Consiliu Naţional. Printre punctele înscrise pe ordinea de zi sunt raportul Biroului Executiv, raportul grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat şi din Parlamentul European, aprobarea integrării PACT, Partidul Acţiunea Civică, condus de Sebastian Burduja în cadrul PNL, deci practic finalizarea procedurii de integrare a PACT-ului în PNL”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă la Consiliul Naţional se va merge pe tandemul Iohannis preşedinte, Orban premier, liderul PNL a răspuns: „Sunt alegeri prezidenţiale, la alegerile prezidenţiale românii sunt chemaţi să voteze preşedintele României”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici