Legea combaterii spălării banilor, amendată: Asociaţiile minorităţilor nu raportează la stat beneficiarii finali/ Când intră la VOT în plenul Camerei Deputaţilor

Comisia Juridică şi Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor au dat, luni, raport favorabil, cu un amendament la legea pentru combaterea spălării banilor, potrivit căruia organizaţiile cetăţenilor minorităţilor naţionale sunt exceptate de la raportarea către stat a beneficiarilor finali.

1387 afișări
Imaginea articolului Legea combaterii spălării banilor, amendată: Asociaţiile minorităţilor nu raportează la stat beneficiarii finali/ Când intră la VOT în plenul Camerei Deputaţilor

Legea combaterii spălării banilor: Comisia Juridică, raport de admitere. Când intră la VOT în plenul Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la Legea combaterii spălării banilor, că e un proiect menit să atace finanţarea organizaţiilor neguvernamentale, iar dacă suntem amendaţi pentru netranspunerea directivei UE, atunci cei din majoritatea parlamentară şi Guvernul să plătească din propriul buzunar.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a admis, marţi, amendamente care introduc în legea privind spălarea banilor o categorie intitulată "persoanelor expuse public", din care face parte Preşedintele României, membrii Guvernului, parlamentarii, conducerile partidelor şi judecătorii CCR.

Pe 19 iulie, Comisia Europeană a anunţat că trimite România, Grecia şi Irlanda în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei.

Termenul pentru transpunerea de către statele membre în legislaţiile lor naţionale a celei de-a patra directive europene privind combaterea spălării banilor a fost 26 iunie 2017.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici