Lider de organizaţie locală PNL, demis din fruntea filialei. Decizia, susţinută de Ludovic Orban, a fost votată în BEx

Biroul Executiv Naţional al PNL a votat luni demiterea lui Marin Anton din funcţia de preşedinte al filialei PNL Giurgiu, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Ludovic Orban a susţinut, în timpul şedinţei, că nu tolerează „bătaia de joc” de care a dat dovadă liderul PNL Giurgiu.

906 afișări
Imaginea articolului Lider de organizaţie locală PNL, demis din fruntea filialei. Decizia, susţinută de Ludovic Orban, a fost votată în BEx

Lider de organizaţie locală PNL, demis din funcţie. Decizia a fost votată în BEx

Decizia de demiterea a lui Marin Anton vine după ce liberalul a afirmat că familia lui va vota cu PSD dacă va da OUG pe amnistie şi graţiere.

„Dacă un preşedinte de filială îşi permite să facă astfel de declaraţii care încalcă grosolan linia partidului, eu consider că astfel de preşedinţi trebuie să meargă acasă. Nu tolerez o asemenea bătaie de joc. Vă cer susţinerea pentru demiterea din funcţia de preşedinte a lui Marin Anton. Dacă nu îl demitem acum trebuie să ne ducem acasă”, a declarat Ludovic Orban în şedinţa Biroului Executiv Naţional, potrivit surselor citate.

Decizia BEx urmează să fie validată în şedinţa BPN al PNL de săptămâna viitoare.

Preşedintele organizaţiei judeţene PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va avea o „problemă” acasă dacă PSD dă amnistia pentru că familia lui va vota cu social-democraţii la alegeri. Acesta a mai susţinut că are o părere bună despre Florin Iordache.

Pe 8 ianuarie, liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, a fost trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită.

„Procurorii din cadrul DNA, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Anton Marin, la data faptei secretar de stat şi vicepreşedinte al Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. În perioada iunie-noiembrie 2009, inculpatul Anton Marin, în calitatea menţionată mai sus, a acceptat promisiunea şi ulterior, a primit, de la reprezentantul filialei din România a companiei internaţionale care avea în executare contractul de modernizare a aeroportului Oropeni, suma totală de 22.760.654 lei (aproximativ 5.3 milioane euro, la cursul de schimb din acea perioadă), ce reprezenta un comision de 3.5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuţie a lucrărilor!, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici