Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Liderii politici au comentat, pentru MEDIAFAX, decizia preşedintelui Traian Băsescu, de a promulga legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie.

24 afișări
Imaginea articolului Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Geoană: Promulgarea legii salariilor profesorilor nu e o surpriză, Guvernul va aplica decizia

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că promulgarea Legii de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, de către şeful statului, nu a reprezentat o surpriză, el arătându-se convins că Guvernul va aplica decizia Parlamentului.

"Suntem bucuroşi că legea iniţiată de PSD devine obligatorie pentru Guvern. Promulgarea legii nu este o surpriză. Decizia Curţii Constituţionale nu a făcut decât să confirme faptul că, într-o democraţie, Parlamentul este forul legiuitor suprem şi că votul dat acestei legi este obligatoriu pentru Executiv", a comentat Geoană faptul că Traian Băsescu a promulgat Legea de majorare a salariilor profesorilor.

Totodată, Geoană a atacat atât Guvernul, cât şi pe şeful statului, despre care a spus că s-au comportat ca "un fel de Frumoasă în pădurea adormită".

"Ceea ce este interesant cu acest foileton legat de Legea dascălilor este că atât Preşedinţia, cât şi Guvernul sunt ca un fel de Frumoasă în pădurea adormită: pe de o parte Guvernul mimează, la sfârşit de patru ani de guvernare, responsabilitate bugetară şi fiscală - acelaşi guvern care a dus deficitul bugetar, înainte de aprobarea acestei legi la peste 3% şi o situaţie macroeconomică imposibilă pentru România - iar pe de altă parte, preşedintele joacă acelaşi rol, pretinzând brusc, la sfârşit de ciclu politic, că are grijă de profesori şi de problemele sociale", a arătat Geoană.

Liderul PSD a precizat că nimeni nu poate să uite că preşedintele Traian Băsescu s-a opus legii de majorare a pensiilor sau că Guvernul şi PNL au semnat Pactul Naţional pentru Educaţie.

Geoană a arătat că Legea privind majorarea salariilor profesorilor este "binevenită" şi trebuie pusă într-un cadru bugetar mai larg.

"Este o lege pe care noi am spijinit-o şi iniţiat-o. Sunt convins că Guvernul, indiferent de jocul de imagine pe care îl face, va trebui să aplice decizia suverană a Parlamentului", a arătat Geoană.

El a mai spus că este obligaţia viitorului Guvern PSD şi a viitorului Parlament să adopte foarta repede şi legea cu privire la salarizarea uniformă în administraţia publică românească.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici