Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Liderii politici au comentat, pentru MEDIAFAX, decizia preşedintelui Traian Băsescu, de a promulga legea de mărire cu 50% a salariilor din educaţie.

24 afișări
Imaginea articolului Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Liderii politici comentează decizia preşedintelui

Chiuariu: Asistăm la o decizie electorală, populistă, care poate întoarce România în trecut

Purtătorul de cuvânt al PNL Tudor Chiuariu consideră că este surprinzătoare şi inconsecventă atidudinea lui Traian Băsescu, care a permis liderilor sindicali din educaţie să pună în pericol economia României, prin creşterea cu 50% a salariilor, în acest context economic foarte dificil.

De asemenea, Chiuaria anunţă că Partidul National Liberal va solicita Guvernului să răspundă cu responsabilitate deciziei preşedintelui.

"Suntem dezamăgiţi de faptul că liderii sindicali din educaţie au insistat să primească această creştere salarială de 50%, deşi ea pune întreaga economie în pericol. Suntem dezamăgiţi că Preşedintele a permis liderilor sindicali din educaţie să pună în pericol economia României, prin creşterea cu 50% a salariilor, în acest context economic foarte dificil", afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.

În opinia sa, este surprinzătoare şi inconsecventă atitudinea preşedintelui.

"Este o discrepanţă majoră între îndemnurile sale la responsabilitate şi prudenţă şi acţiunea sa concretă. Guvernul a trimis Preşedintelui analizele privind impactul majorărilor salariale asupra economiei. Ştim cât de mult muncesc profesorii şi ştim cât de importanţi sunt pentru viitorul României. Tocmai de aceea nu trebuie să punem în pericol acest viitor, prin acţiuni iresponsabile", afirmă Chiuariu.

El precizează că Guvernul liberal îşi menţine poziţia pe care a exprimat-o în numeroase rânduri şi este hotărât să acţioneze cu maximă responsabilitate.

"Tema creşterii salariilor trebuie pusă şi în contextul

crizei financiare mondiale

. Trebuie să învăţăm din lecţia statelor care nu au acţionat precaut şi acum sunt afectate profund de această criză. Cel mai bun exemplu este Ungaria, ţară afectată de criză, tocmai pentru că în trecut s-au luat astfel de măsuri iresponsabile", susţine fostul ministru al Justiţiei.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici