Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, va candida pentru şefia Uniunii

Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a anunţat oficial, miercuri, că va candida pentru preşedinţia Uniunii, el susţinând importanţa unei reforme de "profunzime" în cadrul formaţiunii.

35 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, va candida pentru şefia Uniunii

Liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, va candida pentru şefia Uniunii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Olosz Gergely, care este deputat de Covasna, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că va candida pentru preşedinţia UDMR la Congresul care va avea loc în luna februarie.

"Sunt preocupat de viitorul comunităţii maghiare din România, fiind preocupat şi de viitorul copiilor mei, şi tocmai din acest motiv mă înscriu în cursa pentru preşedinţia Uniunii", a spus Olosz Gergely.

Liderul deputaţilor UDMR a precizat că el crede în unitatea comunităţii maghiare sub umbrela UDMR, în relaţii bune şi reciproc avantajoase cu Guvernul de la Budapesta.

"Dar cred că şi liderii Uniunii trebuie să fie mai aproape de oameni, să le cunoască problemele şi să găsească soluţii pentru a rezolva aceste probleme. Cred că în Uniune este nevoie de o schimbare semnificativă de atitudine şi de abordare, fiindcă în ultimele două decenii am fost învăţaţi că în situaţii dificile trebuie să fim retraşi, rezervaţi şi nu am fost învăţaţi să acţionăm independent", a afirmat deputatul.

În opinia acestuia, mulţi maghiari din România apreciază, la fel ca el, că în UDMR trebuie să aibă loc o reformă de "profunzime", şi nu doar una de suprafaţă.

Olosz a subliniat că este nevoie de o reformă structurală în UDMR, dar şi ţelurile trebuie identificate din nou şi Uniunea trebuie să fie mai aproape de comunitatea maghiară.

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, care s-a desfăşurat, în 11 decembrie 2010, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, Marko Bela a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia Uniunii.

În schimb, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-au anunţat candidaturile pentru preşedinţia UDMR.

Eckstein Kovacs Peter este susţinut de UDMR Cluj şi de platforma liberală din Uniune şi candidează sub sloganul "Eu doresc schimbarea".

Kelemen Hunor declara, marţi, că până în prezent cinci filiale judeţene ale UDMR şi-au arătat sprijinul pentru candidatura sa la şefia Uniunii, la alegerile din 26 februarie, între acestea fiind cele din Braşov, Alba şi Harghita.

Anterior, surse din cadrul UDMR declarau că deputatul de Covasna Olosz Gergely va candida pentru preşedinţia Uniunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici