Liderul senatorilor PNL: Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere şi pensii speciale/ Olguţa Vasilescu: Să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

4292 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor PNL: Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere şi pensii speciale/ Olguţa Vasilescu: Să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”

Liderul senatorilor PNL: Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere şi pensii speciale/ Olguţa Vasilescu: Să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

„Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

Liderul senatorilor PNL propune două soluţii pentru a remedia situaţia din sectorul public.

„Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.

Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

Florin Cîţu mai atrage atenţia că reprezentanţii Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză încă nu au public estimările de vară, cu toate că avem deja o rectificare bugetară, iar datele trebuiau publicate în luna iulie.

„CNSP (Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză - n.r.) încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară. Trebuiau publicate în iulie. Sigur şi-au încasat salariile. Le-au încasat şi atunci când NU au făcut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc. Curtea de Conturi nu a investigat execuţia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel şi pensiile speciale. ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetăţeni exemple de abuzuri ale funcţionarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată”, mai afirmă Cîţu.

Senatorul PNL conchide că multe instituţii publice trebuie reformate.

„CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale. AJUNGE!”, concluzionează liberalul.

Olguţa Vasilescu, atac la PNL: Să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale „bune”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a ironizat PNL, pe fondul propunerii ca bugetarii să renunţe la vouchere, sporuri şi pensii speciale, precizând că în acest caz liberalii trebuie votaţi masiv deoarece „promit doar de-ale «bune»”.

„Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»... Ce o să-l mai plângeţi pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Ăştia sunt mai răi şi mai fomişti ca el... Guvernul PSD o să vi se para fantastic şi de neînchipuit!”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Taguri:
cîţu,
bugetari,
salarii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici