Lista celor 10 procurori pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General

Ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi preşedintele trebuie să aleagă din nou doi procurori care că conducă Parchetul General şi DNA. Preşedintele Traian Băsescu a realizat portretul robot al viitorului şef al Parchetului General şi DNA: "să fi anchetat dosare grele şi să fie respectat în sistem".

878 afișări
Imaginea articolului Lista celor 10 procurori pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Mona Pivniceru are însă o altă descriere pentru procuror: "summum de calităţi morale şi atitudinale". Până acum, niciun procuror nu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru cele două funcţii-cheie din Justiţie. gândul vă prezintă o scurtă listă cu procurorii care au investigat "dosarele grele" din ultimii ani.

Ministerul Justiţiei a anunţat că va relua procedura de selecţie pentru şefia Parchetului General şi a DNA. Preşedintele Băsescu a respins nominalizările lui Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu pentru funcţiile de procuror-şef DNA şi procuror general. Preşedintele a cerut ca procedura să fie modificată. Ministerul Justiţiei nu a precizat cum exact va proceda în selectarea celor doi procurori.

În ultima conferinţă de presă, preşedintele Traian Băsescu a descris şi portretul procurorului care ar trebui să ocupe funcţia de procuror general sau procuror-şef al DNA. În opinia preşedintelui, viitorii şefi ai parchetelor trebuie să fie acei procurori "care au anchetat dosare grele, fără mamă, fără tată". Preşedintele a mai adăugat că ei trebuie să fie apreciaţi în sistem şi să fi dovedit că sunt performanţi.

Lista procurorilor pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General

1. Mariana Alexandru

2. Lucian Papici

3. Doru Ţuluş

4. Horaţiu Baias

5. Călin Nistor

6. Codruţ Olaru

7. Marius Iacob

8. Viorel Cerbu

9. Laura Oprean

10. Gheorghe Bocşan

Citeşte mai multe despre procurorii pe care Băsescu i-ar accepta în fruntea DNA şi a Parchetului General pe www.gandul.info
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici