Lista COMPLETĂ a PSD pentru alegerile europarlamentare, votată în CExN/ Dragnea: Nu cred că Plumb şi Intotero trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor | VIDEO

Liderii PSD au votat, luni, în şedinţa CExN, lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Astfel, pe primele trei locuri se află Rovana Plumb, Carmen Avram şi Claudiu Manda, a anunţat liderul formaţiunii, Liviu Dragnea.

5184 afișări
Imaginea articolului Lista COMPLETĂ a PSD pentru alegerile europarlamentare, votată în CExN/ Dragnea: Nu cred că Plumb şi Intotero trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor | VIDEO

VIDEO Dragnea a apărut la şedinţa CEx PSD după ce a fost internat în spital. Ce spune despre operaţie: „Este decizia mea”

UPDATE ORA 16:45 Lista completă a PSD pentru alegerile europarlamentare

Vă prezentăm lista completă a PSD votată în şedinţa CExN al partidului:

1. Rovana Plumb
2. Carmen Avram
3. Claudiu Manda
4. Cristian Terhes
5. Dan Nica
6. Maria Grapini
7. Tudor Ciuhodaru
8. Dragoş Benea
9. Victor Negrescu
10. Andi Cristea
11. Natalia Intotero
12. Gabriela Zoană
13. Bianca Gavriliţă
14. Emilian Pavel
15. Doina Pană
16. Crina Fiorela Chilat
17. Bălănică Mariana
18. Răzvan Popa
19. Luminiţa Jivan
20. Păvelescu Alin
21. Augustin Ioan
22. Cătălin Grigore
23. Paţurcă Roxana
24. Oana Florea
25. Pui Dragoş Cristian
26. Macaveiu Mihai Ion
27. Liviu Brăiloiu
28. Florin Manole
29. Ion Voinea
30. Horia Grama
31. Alexandru Popa
32. Aida Căruceru
33. Gheorghe Tomoiagă
34. Anca Daniela Raiciu
35. Marius Mărgărit
36. Calenţaru Nasi
37. Cristina Tărteaţă
38. Petru Moţ
39. Luminiţa Ţundrea
40. Iacob Emanuel
41. Cătălin Mitică Unciuleanu
42. Gabriel Bogdan Răducanu
43. Andrei Sima
44. Laurenţiu Ion Fluerici

UPDATE ORA 16:20 Dragnea, despre Avram, Terheş şi Grapini: Au militat împotriva abuzurilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că cei trei candidaţi din afara partidului Carmen Avram, Cristian Terhes şi Maria Grapini, sunt patrioţi care au apărat principiul dreptăţii şi au militat împotriva abuzurilor.

”În ceea ce priveşte cei trei colegi de partid acum cu noi Carmen Avram, Cristian Terhes şi Maria Grapini, nu a fost nicio ezitare din partea colegilor. Carmen Avram e o doamnă care îşi apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva unor abuzuri. Face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la atacurile inimaginabile împotriva acelui trust de presă (Antena3 - n.r.). E un om, un patriot şi un om care a sprijinit mereu nu PSD, ci principiile şi abordarea partidului”, a anunţat Dragnea.

Despre pastorul Cristian Terheş, liderul social-democrat a afirmat că este un om din Zalău care a avut poziţii publice asumate, fără să fie un sprijinitor al PSD, dar a susţinut acţiuni împotriva abuzurilor.

”Maria Grapini e un am pe care cred că tot partidul o apreciază pentru poziţiile pe care le-a avut în Parlamentul European”, a conchis Liviu Dragnea.

UPDATE ORA 17:28 Stănescu a votat împotriva Plumb pe lista la europarlamentare. Au fost divergenţe între ei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că Paul Stănescu, fost ministru al Dezvoltării, a votat împotriva Rovanei Plumb pentru lista de candidaţi la europarlamentare din cauza unor divergenţe în privinţa unor sume dezangajate la POR, dar că acei bani nu au fost pierduţi.

„Paul Stănescu a avut o intervenţie pe care eu am apreciat-o, dincolo de divergenţele noastre. El a spus că toamna, anul trecut, Rovana Plumb a spus că din cauza lui există să avem sume mari dezangajate la POR. S-a dovedit în final că nu a fost aşa, ceea ce este foarte bine pentru România, 870 şi ceva milioane de euro n-au fost pierduţi şi era normal ca Paul Stănescu să spună asta în CEx şi l-am susţinut. A fost o supărare cu care nu a fost de acord, aici nu l-am susţinut. Ăsta e motivul pentru care a votat împotriva Rovanei Plumb, dar, separând acest lucru, eu i-am spus-o în CEx că nu a avut nicio vină, ba dimpotrivă POR a funcţionat bine. S-au uitat astea, dar şi când era Shevil (Shaideh-n.red.) acolo, nu erau acreditate Autorităţile de Management, nu erau făcut ghidurile şi au recuperat foarte mult în 2017", a susţinut Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din Parlament.

Paul Stănescu a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice până pe 26 noiembrie 2018, când şi-a dat demisia. Pe 17 octombrie 2017 a fost numit viceprim-ministru în guvernul Mihai Tudose şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Rovana Plumb este actualul ministru al Fondurilor Europene, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

UPDATE ORA 16:10 Dragnea: Nu cred că Plumb şi Intotero trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb şi ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, ambele candidate la europarlamentare, nu ar mai trebui să rămână în Guvern până pe 26 mai când au loc alegerile europene. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb şi ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, ambele candidate la europarlamentare, nu ar mai trebui să rămână în Guvern până pe 26 mai când au loc alegerile europene

„Eu nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Eu nu cred că un membru al Guvenrului poate să gestioneze şi un portofoliu în Guvern şi în campanie. Aştept zilele următoare o discuţie cu doamna premier şi ministru”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul CEx al PSD, în care social-democraţii au validat lista la alegerile europarlamentare.

UPDATE ora 14:39. Lista PSD pentru europarlamentare, votată în CExN, va fi deschisă de Rovana Plumb- surse

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, la Parlament, înaintea de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD la care participă, că nu doreşte deloc să se opereze, precizând că asta este decizia lui. 

Liderii PSD au votat, luni, în şedinţa CExN, lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Astfel, pe primele trei locuri se află, potrivit unor surse social-democrate, Rovana Plumb, Carmen Avram şi Claudiu Manda.

Liderii PSD au decis, luni, ca lista păartidului pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, au precizat surse social democrate pentru MEDIAFAX. Ea este urmată de jurnalista Carmen Avram şi de preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda.

Pe lista PSD, pe locuri eligibile, se mai află Chris Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Tudor Ciuhodaru şi Andi Cristea.

UPDATE ora 12:52. Şedinţa CEX al PSD a început. Dragnea: Asta e lista

Comitetul Executiv al PSD a început, luni, la Parlament. Liviu Dragnea a afirmat, înaintea participării la şedinţă, „aici e lista”, referindu-se la candidaţii pentru europarlamentare care vor fi validaţi la reuniunea partidului.

„Asta este lista”, a spus Liviu Dragnea presei, înainte să intre la şedinţa CEX al PSD.

Liderul social-democrat a sosit la şedinţa CEx sprijinindu-se de Codrin Ştefănescu, secretar general al PSD.

Este prima apariţie publică a preşedintelui PSD după aproape o săptămână, Liviu Dragnea fiind internat zilele trecute în spital din cauza unor probleme la spate.

Ce spune despre operaţie: „Este decizia mea”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, la Parlament, înaintea de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD la care participă, că nu doreşte deloc să se opereze, precizând că asta este decizia lui. 

Întrebat de jurnalişti cât mai amână operaţia, Liviu Dragnea a răspuns: "Eu vreau să nu o fac. Da (să nu o facă deloc -n.r.). Este decizia mea".

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, de la ora 12.30, la Parlamentul, pe ordinea de zi figurând stabilirea listei candidaţilor la europarlamentare. Şedinţa a fost amânată din cauza internării lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a început să acuze dureri de spate în special după discursul de la Târgovişte. Liderul social-democrat are o dublă hernie şi probleme cervicale. Dragnea s-a internat duminică, iar joi s-a externat. Sâmbătă seara, însă, el a fost internat din nou pentru câteva ore, când i s-au administrat infiltraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici