Miting în Piaţa Victoriei: PNL şi-a prezentat candidaţii la europarlamentare/ Iohannis: „Dragii mei, poftiţi la vot. Daţi un răspuns clar”

PNL şi-a prezentat sâmbătă candidaţii la alegerile europarlamentare de pe 26 mai, în cadrul unui miting organizat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. La eveniment a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a fost prezent şi la mitingul PNL de la Iaşi, din 11 mai.

3023 afișări
Imaginea articolului Miting în Piaţa Victoriei: PNL şi-a prezentat candidaţii la europarlamentare/ Iohannis: „Dragii mei, poftiţi la vot. Daţi un răspuns clar”

Miting în Piaţa Victoriei: PNL şi-a prezentat candidaţii la europarlamentare/ Iohannis: „Dragii mei, poftiţi la vot. Daţi un răspuns clar”. Foto: Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la mitingul liberalilor din Piaţa Victoriei că PNL are „cea mai tare echipă cu cei mai buni candidaţi” la europarlamentare, a catalogat guvernarea PSD ca fiind o catastrofă şi i-a îndemnat pe români să se prezinte pe 26 mai să voteze şi la referendum.

„Bună ziua, România! Ne-am întâlnit azi că vin alegerile. Avem europarlamentare şi avem un referendum. Cea mai tare echipă cu cei mai buni candidaţi. Eu, personal, sunt convins că ei vor câştiga alegerile împreună cu voi”, le-a spus Klaus Iohannis participanţilor la mitingul PNL, arătând spre echipăa de candidaţi liberali.

El a mai spus că, la summitul de la Sibiu, a „adus Europa în inima României”.

„Să vă spun ce am învăţat acolo, la summitul care s-a desfăşurat în inima României. Am înţeles că pentru ei România, românii contează. Să fi văzut feţele participanţilor când românii i-au salutat. Am adus Europa în România. Locul românilor e în Europa. Europa este România şi România este Europa şi noi toţi vrem să fim europeni.

Şeful statului a mai afirmat că PSD nu contează în Europa.

„În Europau nu contează PSD, fiindcă au dovedit că nu sunt în stare de nimic. Au venit pesediştii la guvernare cu promisiuni. PSD ne-a promis marea cu sarea. Acum când deja mandatul lor se apropie de sfârşit, îi întreb. Unde sunt sputalele promise? Zero! Unde sunt autostrăzile promise? Zero. Unde e bunăstarea promisă românilor. Zero! A, mă scuzaţi, la ei, acolo da. Ei au început să-şi rezolve problemele. De la bun început în această piaţă aţi demonstrat, am demonstrat împotriva ordonanţei 13. Pesediştii, de la început, au fost interesaţi doar de oamenii lor. Avem o explicaţie simplă pentru ce face PSD - fiindcă pe ei nu-i interesează România. Aşa nu se poate! Odată ce pierdem independenţa Justiţiei, pierdem totul - economia, bunăstarea oamenilor şi ajungem, la o catastrofă şi cineva, la sfârşit, va plăti. Vor plăti românii. Această catastrofă de guvernare pesedistă se va simţi în buz tuturor. Noi toţi vom plăti pentru această guvernare pesedistă eşuată. S-au cocoţat în vârful statului infractorii să se ajute ei pe ei. Ruşine”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a făcut un apel la vot pe 26 mai.

„Fiindcă aşa nu se mai poate, vă chem eu, preşedintele României, la vot la referendum! Români, vă întreb aici, în Piaţa Victoriei: sunteţi de acord cu interzicerea amn şi graţierii pt corupţi, sunteţi de acord cu interzicerea OUG în dom Justiţiei şi al materiei penale? Atunci la vot! Dragii mei, poftiţi la vot. Daţi un răspuns clar. Eliberaţi România! Vă aştept pe toţi la vot, pe 26 mai, pentru România, pentru viitorul României”, a încheiat Klaus Iohannis.

Liberalii au anunţat, sâmbătă, că peste 50.000 de simpatizanţi ai partidului s-au strâns în Piaţa Victoriei la evenimentul de prezentare a candidaţilor PNL la alegerile europarlamentare, surse oficiale precizând pentru MEDIAFAX că în faţa Guvernului au fost sub 10.000 de persoane.

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal au revenit cu mai multe informaţii, precizând că la începutul mitingului din Piaţa Victoriei au fost prezente peste 40.000 de persoane, cărora li s-au adăugat bucureşteni, pe parcurs.

„Potrivit discuţiilor avute, pentru o bună desfăşurarea a mitingului, cu reprezentanţii Jandarmeriei, la mitingul Partidului Naţional Liberal din Piaţa Victoriei de astăzi au fost prezente la începutul evenimentului peste 40.000 de persoane. La acestea s-au adăugat, ulterior, bucureşteni care au dorit să ia parte la evenimeănt", precizează departamentul de comunicare al PNL, într-o informare remis sâmbătă MEDIAFAX.


Primele zece poziţii ale listei candidaţilor validaţi de PNL sunt:

1. Rareş Bogdan, jurnalist

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureşan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL

7. Dan Motreanu, fost deputat

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Buşoi, europarlamentar

10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici