LIVE TEXT Unde votează politicienii la europarlamentare 2019/ Dăncilă: „A fi un bun român nu înseamnă a fi un bun european” / Băsescu: „Un scrutin extrem de important” | FOTO, VIDEO

Secţiile de votare din România s-au deschis duminică la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00. 18,9 milioane de alegători sunt aşteptaţi la vot, pe teritoriul ţării fiind organizate 18. 730 de secţii de votare.

2377 afișări
Imaginea articolului LIVE TEXT Unde votează politicienii la europarlamentare 2019/ Dăncilă: „A fi un bun român nu înseamnă a fi un bun european” / Băsescu: „Un scrutin extrem de important” | FOTO, VIDEO

LIVE TEXT Unde votează politicienii la europarlamentare 2019/ Cioloş, la urne: „Va fi un vot semnal”

Gabriela Firea: Am votat fără să mă împingă altcineva sau ca să fiu cool | FOTO

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat pe Facebook că s-a prezentat duminică la vot fără să fie împinsă de altcineva şi fără să considere gestul ca fiind unul „cool”, ci doar pentru că vrea politicieni dispuşi să se sacrifice pentru România.

„Am votat! Aşa cum am făcut mereu, de la 18 ani. Fără să mă împingă altcineva. Sau ca să fiu cool ori...pe val! Am votat pentru a fi reprezentaţi în Europa de oameni cu dragoste sinceră de ţară. Visez, sper că nu cu ochii deschişi, la politicieni demni de sacrificiu personal pentru România!”, a scris primarul Gabriela Firea pe Facbook.

TITLURILE ZILEI

Duminică au loc alegerile europarlamentare, organizate în acelaşi timp cu referendumul pentru justiţie, cetăţenii urmând să voteze în aceleaşi secţii, pe buletine separate.

Dăncilă: Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului

Premierul Viorica Dăncilă a votat duminică la alegerile europarlamentare pentru ”o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziţioneze împotriva României”. Ea a votat pentru alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendumul pe Justiţie.

”Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziţioneze împotriva României, în legislaţia europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească şi priorităţile României. Eu cred în România, cred în români şi cred că o reprezentare demnă este ceea ce vor toţi românii. Am votat astăzi pentru că eu cred că o Românie puternică, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeană puternică. A fi un bun român nu înseamnă a fi un bun european”, a declarat Viorica Dăncilă după ce a votat la alegerile europarlamentare.

Ea a reamintit că a fost europarlamentar nouă ani.

”Ştiu care este mersul în Parlamentul European, ştiu că din păcate am luptat român contra român. Am votat pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a mai spus Dăncilă.

Ea a catalogat prezenţa crescută la votare ca fiind un lucru bun.

”Este foarte bine că oamenii vor să participe la vot. Cred că acest lucru este pozitiv şi îndemn oamenii să vină la vot”, a adăugat premierul.

Viorica Dăncilă a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu şi la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi:  Viorica Dăncilă, apostrofată din cauza aglomeraţiei: Este bătaie de joc

Băsescu, după ce a aşteptat la coadă să voteze: E un semn bun!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a votat duminică dimineaţa, alături de soţia sa Maria, la secţia de votare de la Liceul Jean Monnet, spunând că aşteptarea de câteva minute până să poată vota este un semn bun.

"Un scrutin extrem de important atât prin situaţia în care se află UE, trebuie să creăm un nou început pentru UE, iar în România avem referenedumul convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. Acesta e mesajul de fond", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat cum vede aglomeraţia de la secţia de votare, după ce a aşteptat 10 minute, Băsescu a spus: "Nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn bun că e aglomerat la secţia de votare la Jean Monnet, unde de regulă e lejer. (...) După aceşti 10 ani modificări trebuie făcute, unele s-au făcut, altele mai trebuie făcute, mai ales decizii impuse de CCR şi directive ale UE, cum e confiscarea extinsă şi consolidarea prezumţiei de nevinovăţie".

Tăriceanu: România să facă parte din grupul celor care iau decizii, să nu fie ca până acum

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că a votat ”cu convingerea” că viitorii europarlamentari ALDE vor reprezenta România şi vor acţiona ca ţara noastră să facă parte din grupul statelor care iau decizii, nu ca până acum. El nu a votat şi la referendum.

”Văd că este o participare numeroasă şi acest lucru mă bucură, pentru că este interes pentru aceste alegeri, care au un rol important şi vor avea un rol şi mai important pe măsură ce fiecare va înţelege că deciziile care se iau în forurile europene ne afectează. Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta din partea partidului pe care îl conduc vor merge acolo cu gândul clar de a reprezenta interesul României, de a face ca România să fie o voce respectată, tratată de la egal la egal, ca România să facă parte din grupul celor care iau decizii, să nu fie ca până acum - una din ţările care numai au urmat deciziile luate de alţii. Cred că este în interesul nostru să avem oameni capabili să ne reprezinte, cu experienţă politică, îndelungată, pentru că acolo este un loc în care conflictele şi luptele dintre grupurile parlamentare se tranşează în favoarea celor mai buni, celor care ştiu să lupte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a votat doar la alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendum.

”Pentru măsurarea popularităţii preşedintelui sunt modalităţi mult mai simple şi mai puţin costisitoare pe care le putem utiliza. Nu trebuie să organizăm un scrutin pentru acest lucru”, a spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis, la secţia de votare: „O spun tuturor românilor, haideţi la vot” | VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la secţia de votare de la Liceul Jean Monnet, spunând, înainte de a intra în cabina de vot, că îndeamnă românii să meargă să îşi exercite dreptul.

"Haideţi la vot, e o zi importantă, o spun tuturor românilor, haideţi la vot", a declarat Klaus Iohannis, înainte de vot.

Preşedintele a venit singur la secţia de votare, nefiind de altfel pentru prima dată când acesta s-a prezentat la vot fără Carmen Iohannis.

Soţia preşedintelui a ales să îşi exercite dreptul de vot la Sibiu.

Ecaterina Andronescu: Am votat cu speranţa că cei care merg acolo vor sluji România

"Am votat cu speranţa că cei care merg acolo ne vor reprezenta şi vor sluji România. E un cuvânt care mie-mi place foarte mult pentru toţi cei care se află în piaţa publică, să spunem aşa, trebuie să-şi slujească ţara. Sigur că am votat şi cu speranţa că vom fi parte şi din deciziile care se iau, decizii care nu sunt deloc nici puţine şi afectează practic totă populaţia României şi de aceea e foarte bine să avem reprezentanţi acolo, care să fie profesionişti şi să susţină România", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu a votat la referendumul pe teme de justiţie convocat de preşedinte.

"Nu am votat pentru că eu cred că nu trebuia să amestecăm lucrurile, sunt de acord că vocea poporului trebuie să conteze permanent şi poporul poate fi consultat absolut oricând, dar încercarea aceasta de a asocia cu alegerile europarlamentare mie personal nu mi-a plăcut şi am spus lucrul acesta înainte de a se decide şi ca urmare mi-am respectat ceea ce am spus", a spus Ecaterina Andronescu.

Codrin Ştefănescu: Am votat pentru o Românie normală, aşa cum mi-am dorit-o acum 30 de ani

Secretarul general PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, că a votat pentru o Românie normală, precizând că speră ca românii să dea un semnal clar că sunt alături de oameni şi de români care vor binele României, nu de "români care să închine ţara străinilor".

"Am votat pentru o Românie normală, aşa cum mi-am dorit-o acum 30 de ani, când am fost pe baricade la Revoluţie, în 1989. Am votat pentru oameni care cred în Dumnezeu, cu frică de Dumnezeu, pentru oameni normali, gospodari, pentru oameni care constuiesc, nu pentru oameni care dărâmă şi sper ca votul meu să conteze şi sper ca votul tuturor românilor să conteze. Sper ca astăzi România să dea un semnal foarte clar că sunt alături de oameni şi de români care vor binele României, nu români care să închine ţara străinilor. Nu am ridicat buletinul pentru referendum, un referendum la care nici măcar cel care l-a creat nu ştia întrebările, am spus de la început lucrul ăsta. Am votat cu oameni sănătoşi, patrioţi, care luptă pentru ţara lor", a declarat Codrin Ştefănescu, la ieşirea de la vot.

La plecare, Codrin Ştefănescu a fost huiduit de câţiva oameni care i-au reproşat că minte de 30 de ani, acesta răspunzându-le să meargă la vot.

Secretarul general PSD a votat la Secţia nr. 150 din Capitală.

Barna la urne: Haideţi la vot. Avem mare încredere în România

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a votat la Sibiu „pentru competenţă şi onestitate în Europa”. „Haideţi la vot. Averm mare încredere în România”, a spus Barna la ieşirea de la urne.

Co-preşedintele USR-PLUS, Dan Barna, a votat într-o secţie de votare din Sibiu, declarând la ieşire că a votat „pentru competenţă şi onestitate în Europa”.

„E un moment în care românii îşi pot exprima opinia, oricare ar fi aceasta. De aceea mesajul este unul clar şi explicit: veniţi la vot. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât România de astăzi, aşa cum este ea, îşi va exprima vocea şi va fi recunoscută. Haideţi la vot. Averm mare încredere în România”, a spus Barna.

Kelemen: Am votat pentru o UE puternică în care vocea comunităţii maghiare se va auzi

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a votat la secţia de votare amenajată în sediul Primăriei comunei Cârţa, judeţul Harghita, pentru „o UE puternică în care vocea comunităţii maghiare se va auzi”.

Kelemen Hunor s-a prezentat la urne după ora 10.00, la secţia de votare amenajată în sediul Primăriei comunei Cârţa, judeţul Harghita.

„Am votat pentru o Uniune Europeană puternică, în care vocea comunităţii maghiare se va auzi, avem nevoie de o reprezentare puternică. Am votat pentru o prezenţă solidă în PE. La fel, am votat şi la referendum şi recomand tuturor cetăţenilor cu drept de vot să meargă la urne şi să voteze, fiindcă astăzi este ziua în care nu putem fi nici obosiţi, nici dezamăgiţi, trebuie să fim prezenţi la vot. Recomand fiecăruia să meargă şi să voteze la europarlamentare", a spus Kelemen.

Orban: Am votat pentru a fi sigur că România va rămâne un stat european

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a votat duminică dimineaţa, el afirmând că a votat pentru a fi sigur că România va rămâne un stat european şi că va fi bine reprezentată în Parlamentul European. ”Sunt convins că va fi o victorie a românilor”, a mai spus el.

”Am votat astăzi pentru a fi sigur că România va rămâne un stat european, că va fi bine reprezentată în Parlamentul European de oameni apreciaţi, de oameni de calitate, de oameni care să poată influenţa decizii la nivel european, de oameni care să câştige aprecierea şi respectul partenerilor europeni, de oameni care să aşeze România la masa negocierilor şi deciziilor ca partener egal şi de oameni care pot să fructifice la maximum apartenenţa României la UE pentru a aduce cât mai multe beneficii pentru români”, a declarat Ludovic Orban după ce a votat.

El a mai spus că este convins că românii vor vota atât la alegerile europarlamentare, cât şi la referendum.

”Sunt convins că va fi o victorie a românilor, o victorie a românilor de ună-credinţă, a românilor cu bun-simţ. Această victorie va însemna, din punctul meu de vedere, că cei care sunt astăzi la putere nu vor mai avea nicio legitimitate să menţină puterea”, a mai spus liderul PNL.

Dacian Cioloş: Sunt convins că foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017

Dacian Cioloş a declarat, după ce a votat într-o secţie amenajată în Zalău, că scrutinul de duminică va fi unul „semnal” pentru cei care conduc acum România. 

„Sunt convins că foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017, când stăteam în stradă, mulţi dintre români supăraţi că nu au votat la timp. Iată a venit ziua când putem să ne transmitem mesajul prin vot”, a spus Dacian Cioloş, după ce a votat.

În opinia acestuia, efectul scrutinului de duminică va fi mult mai mare decât acela de a trimite 32 de români în Parlamentul European: „va fi un vot semnal pentru cei care conduc acum România”.

Întrebat de ce a votat la Zalău, Cioloş a răspuns că de când are drept de vot a votat aici mereu, pentru că sunt locurile de care se simte legat .

Cioloş a mers la urne alături de fratele său, precizând că simte o mobilizare foarte bună atât în oraşe, cât şi la la sate.

„În urma acestui vot transformăm deznădejdea în speranţă, dar mai ales putem transforma speranţa în fapte şi decizii care vor putea fi luate în perioada următoare. După acest vot, dacă lumea se mobilizează, vom avea în mediul politic autoritatea să facem schimbările în bine aşteptate de români”, a afirmat Dacian Cioloş.

Rareş Bogdan: Am votat pentru viitorul copiilor acestei ţări, pentru liniştea bunicilor

Rareş Bogdan, candidat PNL la europarlamentare, a declarat, duminică dimineaţa, că a votat ”pentru viitorul copiilor acestei ţări, pentru liniştea tuturor bunicilor, tuturor părinţilor”, precizând că este convins că românii au înţeles că ”doar cei care votează contează”.

"Am votat pentru viitorul copiilor acestei ţări, pentru liniştea tuturor bunicilor, tuturor părinţilor din ţară. Mă deranjează foarte mult cum merg lucrurile în România şi am votat pentru a schimba aceste lucruri. România este o ţară a oamenilor cinstiţi, a oamenilor muncitori şi doresc ca aceştia să aibă câştigă de cauză. Am votat pentru o Românie europeană, pentru o Românie care să rămână acolo unde îi este locul, pentru o Românie care nu este domniată de infractori, de hoţie, de corupţie. Am votat pentru acea Românie în care eu şi toţi românii cred , românii frumoşi şi liberi, o Românie a oamenilor cu credinţă în Dumnezeu, o Românie care să se ridice acolo unde a fost odată", a declarat Rareş Bogdan, la ieşirea de la secţie.

Liberalul a declarat că sunt români care stau la coadă în străinătate pentru a vota. "Am văzut cu oarecare îngrijorare ceea ce se întâmplă în momentul acesta în diaspora, în Italia, la Roma, la Torino, la Madrid, la Castellon, la Nurenberg, la Paris, acolo unde, din păcate sunt cozi extrem de mari, procesul de vot merge foarte greu. Sper din tot sufletul să nu se întâmple ceea ce s-a întâmpla în urmă cu 4 ani şi jumătate şi românii să poată să-şi exercite dreptul la vor oriunde s-ar afla", a completat Rareş Bogdan.

Liberalul a votat, alături de familia sa, la secţia de votare de la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti.

Lia Olguţa Vasilescu la urne: Am votat pentru a trimite patrioţi în Parlamentul European

Lia Olguţa Vasilescu a votat la Craiova şi a cerut un singur buletin de vot. La ieşire, Olguţa Vasilescu a spus că a votat „pentru a trimite patrioţi în Parlamentul European”.

Lia Olguţa Vasilescu s-a prezentat la urne în jurul orei 10.00, însoţită de fiul ei şi de soţul ei, Claudiu Manda, şi a cerut un singur buletin de vot.

La ieşire, Olguţa Vasilescu a declarat că a votat „pentru a trimite patrioţi în Parlamentul European”.

„Am votat pentru a trimite patrioţi în Parlamentul European şi pentru eliminarea dublului standard”, a spus Vasilescu.

Ea a adăugat că a votat şi pentru ca României să îi fie permis ceea ce li se permite altor state din Uniunea Europeană şi ceea ce se interzice celorlalte ţări din Uniune să i se interzică şi României.

„În ceea ce priveşte referendumul, nu am votat, refuz să particip la o mascaradă, cu atât mai mult cu cât cel care a convocat acest referendum nu a fost în stare să explice întrebările. Mă aştept la o prezenţă bună la vot şi, aşa cum am văzut până acum, cel puţin pe judeţul Dolj, aproape jumătate din cei care s-au prezentat la vot nu au votat şi pentru referendum”, a adăugat Vasilescu.

Gabriel Oprea: Trebuie să trimitem în Parlamentul European oameni patrioţi

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, duminică, după vot, că România trebuie să trimită în Parlamentul European oameni patrioţi, precizând că europarlamentarii români trebuie să se bată pentru ţara noastră.

"Am votat pentru viitorul României, am votat pentru progresul României şi am votat să schimbăm România în bine. Cred că trebuie să trimitem în Parlamentul European oameni patrioţi în sensul că, fără să fie doar un slogan, în sensul că ne mai certăm acasă, în familie, în politică, dar cred că la nivelul ţării, când trimiţi o echipă din România trebuie să se bată pentru ţara asta. E un paradox. România, datorită destinului, e în Uniunea Europeană, e în NATO, conduce Europa politic, la Sibiu, timp de şase luni de zile. Acolo unde sunt banii, avem o româncă, din păcate, din cauza acestor dispute politice, nu reuşim să accesăm mai multe fonduri europene pentru ţară. România ca să fie o ţară puternică are nevoie de securitate naţională puternică (...), o justiţie puternică, dar fără abuzuri şi un mediu de afaceri prosper, autohton, românesc, care să plătească taxele şi impozitele la educaţie şi sănătate", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a fost aşteptat la ieşirea de la secţia de vot de o femeie care s-a recomandat a fi şoferul din spatele linuzinei în care era Gabriel Oprea în noaptea în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, fiind întrebat dacă nu îi este ruşine pentru ceea ce s-a întâmplat. "A fost un accident. Groapa nu am făcut-o eu, eu nu mă ocup de gropile Bucureştiului, ca ministru de Interne. Nu era viteză, nu răspund eu de ce era. Se mergea sub viteza legală. Mi-am dat demisia din toate funcţiile, m-am dus la Înalta Curte şi mi-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă că sunt nevinovat", a replicat fostul ministru de Interne.

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu: Am dat un semnal că românii susţin justiţia

Vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, a votat la europarlamentare şi la referendum pentru „încrederea că se poate schimba politica din România” şi „pentru a da un semnal clar că cetăţenii României susţin justiţia şi luptă împotriva abuzurilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Goţiu a declarat, duminică, după ce a votat, la Cluj-Napoca, la secţia de votare nr. 45, că votul va arăta care sunt opţiunile românilor legate de ceea ce s-a întâmplat în politica din România şi în atacurile la adresa justiţiei.

„Am votat pentru încrederea că se poate schimba această ţară, că se poate schimba politica din România, că putem trimite la Bruxelles oameni competenţi, care sunt profesionişti înainte de a intra în politică şi care au demonstrat că pot face treabă bună şi pot ajuta la atragerea fondurilor europene. Evident, am votat şi la referendum, pentru a da un semnal clar că cetăţenii României susţin justiţia, luptă împotriva abuzurilor şi tuturor atacurilor din ultimii ani la adresa justiţiei. Cred că votul de azi va arăta care sunt opţiunile românilor legate de ceea ce s-a întâmplat în politica din România şi în atacurile la adresa justiţiei din ultimii ani”, a spus Goţiu.

Raluca Turcan: Am votat pentru viitorul copiilor noştri

Deputatul Raluca Turcan a votat, duminică, la alegerile europarlamentare şi referendum, la secţia nr. 42 din Sibiu, aceasta afirmând la ieşirea de la urne că a avut „cele mai mari emoţii”.

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a avut „cele mai mai mari emoţii”, când a votat la alegerile europarlamentare şi la referendum.

„Am votat cu mare emoţie, mai mare ca niciodată. Am votat pentru viitorul copiilor noştri (...) Uitându-mă pe listă am simţit o responsabilitate uriaşă (...) De asemenea, am votat şi pe celelalte buletine de vot (...) pentru că nu aceasta este România pe care vrem să o lăsăm copiilor noştri. Noi cu toţii ne dorim o Românie europenană”, a declarat deputatul Raluca Turcan.

Raluca Turcan a votat la secţia nr. 42 din Sibiu, fiind însoţită, la urne, de deputaţi PNL de Sibiu, dar şi de alţi membri de partid.

Hava: Am votat pentru o justiţie dreaptă şi pentru oameni care ştiu ce înseamnă banul

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru o justiţie dreaptă şi pentru oameni care ştiu ce înseamnă Europa şi banul.

„Am votat pentru o justiţie dreaptă, am votat ca nimeni să nu poată să îndoaie legile atunci când doreşte el şi când vrea el ca să protejeze ceva. Cred că pentru asta votează toată lumea, pentru că toţi vrem să avem o justiţie dreaptă, o justiţie care să facă ceea ce trebuie”, a declarat Hava.

Legat de alegerile europarlamentare, Mircea Hava a spus că a votat pentru oamenii care au practică, „care ştiu ce înseamnă banul, Europa, care ştiu ce înseamnă să te duci în Europa şi pentru oamenii care au făcut politică în România cu fructe”.

Întrebat ce sentimente îl încearcă în cazul în care va ajunge europarlamentar, Hava a răspuns că îi este greu, dar nu vrea să facă „paradă de sentimente”: „Mă încearcă sentimentul normal, uman, că laşi ceva ce ţi-a fost drag şi pentru care ai muncit şi ai şi rezultate, dar pe undeva este şi sentimentul că vei putea să faci mai multe acolo şi să aduci aici acasă ceea ce noi ne-am chinuit foarte mult”.

Nicolae Robu: Am votat pentru cea mai bună reprezentare a României în Parlamentul European

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, duminică dimineaţa, că a votat la alegerile europarlamentare pentru „cea mai bună reprezentare a României", iar la referendum pentru ca „lucrurile în justiţie să fie aşezate aşa cum este normal într-o ţară civilizată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a mers, duminică dimineaţa, împreună cu soţia sa la Şcoala Generală Nr. 30, aflată în cartierul Soarelui, pentru a vota.

Edilul-şef a intrat zâmbind în secţia de votare, iar după ce a ieşit de la urne a declarat presei că la alegerile europarlamentare a votat „pentru cea mai bună reprezentare a României, a intereselor României şi poporului român în Parlamentul European, aşa cum înţeleg eu lucrurile".

În ceea ce priveşte referendumul, Nicolae Robu a afirmat că „am votat pentru ca în România lucrurile în justiţie să fie aşezate aşa cum este normal într-o ţară civilizată, în ideea de dreptate, de adevăr, de corectitudine în tot ce se întâmplă şi evident asta presupunând independenţa justiţiei, respectarea tuturor normelor statului de drept".

Din judeţul Timiş sunt aşteptaţi să voteze 625.645 de alegători, care sunt înscrişi pe listele electorale permanente, fiind tipărite peste 680.000 de buletine de vot. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Timiş, în tot judeţul sunt organizate 599 de secţii de votare.

Boc: Am votat pentru cei care pot asigura cu demnitate parcursul european al României

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a votat la secţia de votare nr. 48 alături de soţia sa, Oana, după ce a stat câteva minute la coadă. El a spus că a votat „pentru cei care pot asigura cu demnitate parcursul european al României”.

„Aceste alegeri, dincolo de dimensiunea lor internă, sunt despre viitorul Europei, despre viitorul României în UE. Am votat pentru cei care pot asigura cu demnitate parcursul european al României, am votat cu cei care pot asigura continuitatea proiectului european şi consolida UE. De asemenea, am dat un vot pentru consolidarea statului de drept şi a independenţei justiţiei în România, cu alte cuvinte am dat un vot pentru viitorul demn al României. Am votat la ambele alegeri, atât pentru PE, cât şi pentru referendum”, a spus Boc.

Acesta i-a îndemnat pe toţi clujenii să facă un efort şi să iasă la vot pentru că deciziile majore în democraţie se iau prin vot.

„Dacă nu participăm atunci când se iau aceste decizii majore despre viitorul nostru, după aceasta este foarte greu să corectăm. Îi invit pe toţi astăzi, mai ales că este o zi frumoasă, să iasă la vot, fiind, se pare, cea mai mare participare pe care am văzut-o pe la mine prin cartier de când particip la alegeri. Sper să fie la fel toată ziua”, a mai spus Boc.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici