Liviu Dragnea a vorbit cu Benjamin Netanyahu despre atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, printre subiectele discutate fiind atragerea de capital israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare, dar şi cooperarea în domeniul cercetării tehnologice.

3679 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a vorbit cu Benjamin Netanyahu despre atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare

”Am discutat cu domnul Netanyahu despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, dar şi în alte sectoare ale economiei româneşti. Printre punctele de interes ale conversaţiei pe care am avut-o s-a regăsit cooperarea în domeniul cercetării tehnologice şi industriale, cu precădere laserul de la Măgurele. De altfel, România şi Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare şi cel educaţional, care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării şi cercetării militare şi cel al securităţii cibernetice”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

O delegaţie parlamentară, condusă de Liviu Dragnea, s-a aflat în vizită în Israel, în perioada 11-13 iulie, la invitaţia preşedintelui Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, în contextul demersurilor iniţiate în luna martie a acestui an, privind organizarea unei prime sesiuni Parliament-to-Parliament (P2P) între cele două foruri legislative.

În cadrul vizitei, preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului şi ministrul Afacerilor Externe. Totodată au avut loc discuţii cu preşedintele Knesset-ului, preşedintele Comisiei pentru politică externă şi apărare şi liderul Opoziţiei din Knesset.

”Principalele subiecte de discuţie au vizat consolidarea cooperării, utilizarea diplomaţiei parlamentare în vedere atingerii obiectivelor comune ale celor două ţări şi identificarea unor noi instrumente de lucru care să accelereze proiectele investiţionale”, se arată într-un comunicat de presă.

Din delegaţia română au făcut parte ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, membru al Comisiei pentru Apărare, Georgian Pop, chestorul Senatului, Doina–Elena Federovici, preşedintele Comisiei pentru Apărare, Dorel Gheorghe Căprar, vicepreşedintele Comisiei pentru politică Externă, Natalia-Elena Intotero, vicepreşedintele Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, deputatul Marian-Gheorghe Cucşa şi reprezentantul minorităţii evreieşti în Parlamentul României, Silviu Vexler.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici