Liviu Dragnea, despre acţiunile împotriva sa: Mulţi colegi au spus că nu a fost o coincidenţă/ Dragnea: Eu ştiu că partidul e la 35%. Liderul PSD vorbeşte despre un plan de înlăturare a Guvernului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a fost atenţionat de mai mulţi colegi că acţiunile din ultima vreme din partid împotriva sa nu sunt o coincidenţă şi vin în contextul ieşirilor publice ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale liderilor Opoziţiei. Liviu Dragnea a adăugat, referitor la situaţia partidului în sondaje, că acesta ar fi la 35%. Cât priveşte Executivul, Dragnea susţine că există un plan de înlăturare pentru ca acesta să nu prindă preşedinţia Consiliului UE.

1436 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre acţiunile împotriva sa: Mulţi colegi au spus că nu a fost o coincidenţă/ Dragnea: Eu ştiu că partidul e la 35%. Liderul PSD vorbeşte despre un plan de înlăturare a Guvernului

Liviu Dragnea, despre acţiunile împotriva sa: Mulţi colegi au spus că nu a fost o coincidenţă

"Au fost tot felul de definiţii în presă în ultima săptămână. M-am uitat după ziua de vineri, a fost o oarecare coordonare, succesiune între evenimente şi acţiuni. Eu vreau doar să vorbesc despre evenimente. A ieşit Iohannis şi a spus scăpaţi de Dragnea. #Rezist a zis scăpaţi de Dragnea. Toată opoziţia, în frunte cu Iohannis, a spus că nu sunt abuzuri, probleme aici. Nu trebuie să fie făcut o scrisoare ca să spunem că susţinem legea lobby-ului care e de două săptămâni pe site-ul Minsiterului. E luată din Austria. Se spunea că nu trebuie să mai vorbim despre Iohannis, despre abuzuri, statul paralel, protocoale. Eu cred că se vorbeşte prea puţin pentru că mi se pare ceva inimaginabil într-un stat membru al UE", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD spune că la nivelul organizaţiilor locale au existat reacţii violente faţă de acţiunile disidenţilor.

"Foarte mulţi colegi de ai mei au spus că nu a fost o coincidenţă. Ce nu au înţeles aceşti colegi şi mă aşteptam să ştie, nu au înţeles, pentru că ei au cerut ca preşedinţii de organizaţii să discute în judeţe şi să vină cu mandat. Acolo a fost o mişcare foarte puternică de susţinere a mea şi o reacţie violentă împotriva unor astfel de cereri, pentru că pe lângă programul de guvernare pe care îl punem în practică, este această luptă cu obiectul de a reinstaura dreptate în România, readucerea în matca lor a Serviciilor",a mai spus Dragnea.

Dragnea: Eu ştiu că partidul e la 35%. Liderul PSD vorbeşte despre un plan de înlăturare a Guvernului

"După astă toamnă am avut o discuţie cu colegii mei din partid şi am zis – domnule, dar credeţi că e necesar să îmi dau demisia? Nici vorbă. Am discutat în ţară. Am discutat în primăvară. Am avut Congresul în care am întrebat din nou. Am avut mitingul în care am întrebat – mergem înainte împreună. Am avut condamnarea pe 21 iunie. Am întrebat colegii în seara asta. Am zis domnule eu nu cedez, mă las ciuruit, dar nu mă las. Ce a apărut dintr-o dată? Cu sondajele. A venit un coleg care vorbea de nişte sondaje, nu ştiu de unde. Nu a arătat nimeni. Spunea că suntem la 30%. Eu ştiu că partidul e undeva la 35%, eu sunt sub scorul partidului. Aşa eram şi când am câştigat alegerile", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Întrebat dacă este de părere că există un plan de înlăturare a Guvernului până la 1 ianuarie, Dragnea a spus: "Da, categoric da. El e străveziu, trebuie să pui piesele de puzzle. Preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România înseamnă de fapt preluarea de premierul Dăncilă şi miniştri, pentru că la Bruxelles s-a decis că Guvernul trebuie să gestioneze asta, nu preşedintele României. Cu acest guvern intra în 2019 nu mai poate fi dusă minciuna. Înseamnă dorinţa lui Klaus Iohannis de a avea nişte servicii care în continuare să se joace prin justiţie, care să ameninţe, să şantajeze şi să protejeze pe cine vrea el. Înseamnă că rezultatele noastre din programul nostru de guvernare vor fi şi mai evidente, dacă e corect spus aşa, şi poate ajunge în campania electorală Iohannis să le spună românilor – votaţi-mă pe mine pentru că nu am făcut nimic. În contracandidatură cu tot ceea ce a făcut bun Guvernul. Astea sunt mizele uriaşe".

"Este o cursă contracronometru cu acest sistem odios. De ce? Una dintre legile justiţiei este în vigoare. Mă rog ICCJ spune că nu e în vigoare şi acolo trebuie discutat de ce nu o aplică. Urmează să fie trimite codurile penale în Parlament, urmează bugetul care îi deranjează foarte tare, pe Serviciile secrete şi pe Iohannis. SPP la fel să nu mai stea nici el în câmpul tactic, pentru că se zbenguie de ani de zile prin Parchete. Dacă ne printe 15 decembrie la Guvernare şi toate astea se întâmplă ei au pierdut total meciul", a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici