Prima şedinţă a Guvernului Orban, miercuri. OUG pe care ar putea să o adopte Executivul

Guvernul Orban se întruneşte, miercuri, în prima şedinţă oficială, potrivit unui anunţ al PNL. Executivul ar putea adopta OUG pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 şi o OUG pentru asigurarea veniturilor pentru mineri, după închiderea minelor.

12519 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă a Guvernului Orban, miercuri. OUG pe care ar putea să o adopte Executivul

Prima şedinţă a Guvernului Orban, miercuri. OUG pe care ar putea să o adopte Executivul

Şedinţa Executivului va începe la ora 12:00, potrivit anunţului făcut de PNL. Premierul Ludovic Orban anunţase, marţi, că ordonanţa pentru reducerea numărului de ministere este „în lucru”.

Cât despre ordonanţa de urgenţă privind veniturile minerilor, ar putea fi adoptată în contextul în care peste 70 de mineri ai Salinei Ocna Dej sunt blocaţi în subteran. Preşedintele Consiliului de Administraţie a Salrom aşteaptă intervenţia noului ministru al Economiei pentru rezolvarea voucherelor de vacanţă.

Angajaţii Salinei Ocna Dej din schimbul trei, care au intrat la lucru luni seară, s-au alăturat protestului colegilor lor început luni dimineaţa şi s-au blocat în subteran, astfel că marţi numărul protestatarilor depăşeşte 70.

Protestul angajaţilor de la Salina Ocna Dej, judeţul Cluj, a început în urmă cu opt zile. Oamenii sunt supăraţi că nu primesc voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei, aşteptate din august.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din Ocna Dejului, judeţul Cluj, specializată pe extracţia sării geme în stare solidă.

Minerii de la Paroşeni şi Uricani au fost vizitaţi, sâmbătă, de familii şi prieteni, după şase zile în care au fost blocaţi în subteran. Aceştia şi-au anunţat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor.

Liberalii ar fi vrut ca prima şedinţă de Guvern să aibă loc, marţi, însă miniştri au trebuit să îşi preia portofoliile pe parcursul acestei zile.

Luni seara, după depunerea jurământului la Cotroceni a membrilor Executivului, a avut loc o şedinţă informală a Guvernului, la care a participat pentru scurt timp şi preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că şeful statului este invitat şi la prima reuniune oficială a Cabinetului său.

 

 

 

 

 

„Când este gata, încă nu am stabilit ora pentru că este în lucru ordonanţă de urgenţă. Din cauza că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări. Şi asta se pregăteşte, este în lucru ordonanţă de urgenţă de restructurare a Guvernului. Dacă va fi gata, vom adopta ordonanţă de urgenţă, dacă nu, imediat după prima şedinţa de guvern vom face o a doua şedinţa de guvern. Când este gata actul normativ şi există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul proiectelor de acte normative, care este adoptată de guvern trebuie respectată şi din cauza asta avem nişte constrângeri legate de avizare”, a spus Ludovic Orban, întrebat când va avea loc prima şedinţă de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a ajuns, marţi, cu puţin înainte de ora nouă, la Palatul Victoria, însoţit de vicepremierul Raluca Turcan. În cursul zilei de marţi ar urma să aibă loc a doua reuniune a Cabinetului Orban.

La ora transmiterii acestei ştiri, Ludovic Orban şi Klaus Iohannis participă la ceremonia de preluare a mandatului ministrului de Externe, Bogdan Aurescu. La ceremonie este prezentă şi Ramona Mănescu, fostul ministru de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici