Mănescu: Moţiunea opoziţiei pe tema CFR Marfă are un stil literar-politicianist

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea opoziţiei pe tema CFR Marfă are "un stil literar-politicianist", că CFR Marfă va trece printr-un proces de schimbări, fiind estimată o disponibilizare de circa 1416 persoane.

121 afișări
Imaginea articolului Mănescu: Moţiunea opoziţiei pe tema CFR Marfă are un stil literar-politicianist

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ramona Mănescu le-a prezentat deputaţilor istoria privatizării CFR Marfă, arătând că ea este cel de-al şaptelea ministru al Transporturilor de la demararea acestui proces de privatizare şi că la momentul învestirii ei în funcţie stadiul proiectului era foarte avansat. "Procesul de privatizare a CFR Marfă a demarat în 2007 şi s-a derulat fără a se finaliza" a precizat Mănescu.

Ea a adăugat că Guvernul va continua procesul de privatizare luând măsurile necesare de "viabilizare a companiei, inclusiv reorganizarea şi restructurarea acesteia".

"Ca urmare, a fost elaborat Memorandumul cu tema măsuri propuse pntru continuarea procesului de pregătire şi realizare a privatizării CFR Marfă, Memorandum ce cuprinde activităţi ce trebuie realizate. Continuă acest process de privatizare având în vedere şi ofertele favorabile ca urmare a realizării conversiei realizate", a precizat Ramona Mănescu.

Ea a arătat că, în acest moment, s-a înfiinţat un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai FMI, Băncii Mondiale, Comisiei Europene şi ai Cancelariei primului-ministru, echipă ce are ca responsabilitate "delimitarea cadrului în care se va desfăşura noul proces de privatizare".

"CFR Marfă va trece printr-un proces de schimbări impuse de managementul privat, printr-un proces de selecţie transparent şi profesionist, a fost numită noua conducere. Acest proces se va desfăşura în conformitate cu prevederile legale şi în limitele contractului colectiv de muncă convenit deja cu sindicatele. Se estimează că ar fi necesară disponibilizarea de circa 1416 angajaţi, care a şi fost convenită", a precizat Ramona Mănescu.

Deputaţii dezbat luni după-amiază moţiunea simplă "CFR Marfă - Cronica altei privatizări eşuate", iniţiată de PDL şi PPDD.

Conducerea PDL a decis în şedinţa de la începutul săptămânii trecute depunerea la Camera Deputaţilor a unei moţiuni simple pe tema privatizării CFR Marfă.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a precizat, după şedinţa de săptămâna trecută a BPN, că PDL aşteaptă prin această moţiune răspuns la trei întrebări - ce se va întâmpla cu cei 11.000 de angajaţi ai CFR Marfă, cine îşi asumă răspunderea pentru hotărârea de Guvern care a dus la eşuarea privatizării şi când va fi reluat procesul de privatizare.

Ea a adăugat că se impune şi demisia, cel puţin de onoare, a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici