Mediul de afaceri solicită simplificarea guvernului, nu mai mulţi miniştri şi mai multe ministere

Uniunea Social Liberală, care a câştigat detaşat alegerile, propune un guvern "mamut", cu 22 de miniştri, stârnind indignarea oamenilor de afaceri şi a analiştilor care cer simplificarea aparatului guvernamental, reducerea birocraţiei şi a costurilor şi creşterea eficienţei.

619 afișări
Imaginea articolului Mediul de afaceri solicită simplificarea guvernului, nu mai mulţi miniştri şi mai multe ministere

Mediul de afaceri solicită simplificarea guvernului, nu mai mulţi miniştri şi mai multe ministere (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

După mai bine de trei ani de austeritate dureroasă, România are nu numai un număr record de membri în Parlament, dar se pregăteşte să susţină mai multe ministere, adică costuri mai mari şi derapaje posibile de la politica fiscal-bugetară strictă de până acum.

Dacă măsura va fi pusă în practică, vom avea cea mai mare extindere a reţelei de miniştri şi ministere de la guvernul Năstase. În 2000, premierul Adrian Năstase a format un guvern în care erau 30 de miniştri (cu portofolii sau delegaţi), faţă de 19 mi­niş­­­tri (plus secretarul general al guvernului) cât avusese guvernul precedent condus de Mugur Isărescu.  

Cea mai probabilă mutare a USL este ca Ministerul Finanţelor să se împartă în două portofolii, iar Ministerul Economiei în alte trei ministere, după cum a declarat preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, două dintre cele mai importante ministere - Finanţele şi Economia - ar urma să se trans­forme în cinci ministere. Ideea are o singură justificare - cea politică, spun economiştii. 

Citeşte articolul integral despre Ce solicită mediul de afaceri de la noul guvern pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici